Nyheter


Diego Montiel lämnar ÖIS

Efter succésäsongen 2018 står det nu klart att Diego Montiel lämnar ÖIS. Det blev ett år i Sällskapet för poängkungen.

Inför året säsong värvades Diego Montiel in från Gefle IF dit han var utlånad från IK Sirius. Året i ÖIS blev en succé.

23-årige Montiel vann poängligan med sina 27 poäng på 28 matcher (13 mål och 14 assist). Mittfältaren blev även prisad som “Årets spelare” under Superettan-galan.

Nu står det klart att Diego Montiel lämnar ÖIS.

Diego Montiel
“Det är med blandade känslor jag lämnar ÖIS. Jag är glad över att jag tar chansen nu att utmana mig själv och se hur bra jag kan bli. Samtidigt är jag ledsen för att jag har haft det väldigt bra i klubben med fina lagkamrater och tränare. Det har känts jättebra med Thomas (Askebrand) hela tiden. Jag vill rikta ett stort tack till alla härliga supportrar som alltid har funnits där för oss. Även när vi hade svackan och inte fick resultaten med oss. Forza ÖIS!”

Klubbchef Niklas Allbäck
“Först och främst vill jag tacka Diego för hans insatser den gångna säsongen där han vart starkt bidragande till den fina tabellplaceringen i år. Vi har de senaste veckorna försökt att hitta en lösning så att Diego skulle kunna fortsätta satsningen med ÖIS mot Allsvenskan. Tyvärr tackade han nej till vårt erbjudande i veckan. På ett sätt är det tråkigt, på ett annat sätt förstår jag han. Att han efter den fina säsongen väljer att ta chansen och sondera marknaden. Nu finns det inget annat än att önska honom stort lycka till i framtiden. Vem vet, förhoppningsvis kanske Diego drar på sig ÖIS tröjan igen längre fram i karriären.”

ÖIS Fotboll tackar Diego för hans tid och insatser för Sällskapet och önskar honom stort lycka till i framtiden!

Missa inte!

Årskort 2019 – Upplev ÖIS på plats nästa år

Klä dig varmt – Kolla in vår webshop Store 1887

Läs om ÖIS nyförvärv 2019