Nyheter


Elmander: ”Det är någonting stort på gång”

11 maj 2017

Det är derbydags. Tillbaka i truppen och aktuell för spel igen är Johan Elmander. ÖISplay tog en pratstund med återvändaren i samband med gårdagens träning.

Om vi börjar med din status. Hur känns kroppen?
– Det känns bra. Jag fick ju vilat lite där i helgen. Jag hade lite problem med ryggen att åka och spela på konstgräs kanske inte hade varit det bästa för min kropp. Men det känns bra, jag har fått träna på bra under hela veckan. Jag är laddad inför morgondagen (läs torsdag), säger Johan Elmander.

Ja, hur har uppladdningen sett ut den här veckan inför derbyt?
– Det har varit bra koncentration från hela laget. Vi vet att det är någonting stort på gång. Derbyn är ju alltid lite extra. Man känner att koncentrationen och allt annat ligger någon nivå, lite, lite, högre. Plus att man märker att det snackas på stan också.

Kan du utveckla lite vad det är som gör det så speciellt, ÖIS mot Gais?
– Personligen är det mitt första, tror jag nog. Det är lite svårt att säga, men det är väl så när man är från samma stad. Några stenkast bort ligger ju Gaisgården då blir det lite extra.

Vad tror du blir extra viktigt?
– Att vi håller vår taktik och att man inte får koppla av. Gais är duktiga på fasta situationer och de har vunnit två raka matcher. Vi måste spela vårt spel som vi gjort på hemmaplan och ha en bra koncentration.

Det väntas komma mycket folk också. Vad gör det där extra publikstödet för er spelare? Hur märker man av det ute på plan?
– Ju mer publik det är desto roligare blir det. Då blir det en bättre inramning och då höjs man ju också med tifo och allt vad det är. Det är en extra skjuts under uppvärmning och allting sånt också. Under matchen, om vi skulle göra mål, är det skönt att kunna fira med fler på plats.

Avslutningsvis. Vad är känslan nu när det är så nära inpå?
– Positiv. Det såg bra ut på träningen i dag (onsdag) och alla är friska och krya också. Så det är bara positivt.

 

Biljetter till dagens match: Originalderbyt – 120 år av rivalitet!

 

Text: Johan Velagic