Elmander: "Hittar en fri roll och är mer involverad" - Örgryte Fotboll

Elmander: ”Hittar en fri roll och är mer involverad”

Anfallare, central mittfältare, vänstermittfältare och vänsterback. Johan Elmander har spelat på många positioner i år. I gårdagens seger mot IFK Värnamo spelade han ute till vänster på mittfältet. En roll han trivs i.

Tre härliga pinnar efter 2-0 mot IFK Värnamo. Vad säger du om starten med 1-0 efter två minuter och 2-0 redan efter tio minuter?
– Det är underbart att vi är på tårna med en gång och verkligen visar att vi vill vinna matchen. Sen är det lite farligt också när man gör två så snabba mål då blir det lätt att man backar hem lite. Jag tycker att vi har bra kontroll över hela matchen ändå även fast vi faller lite för långt tillbaka. Men det är tre poäng som räknas, säger Johan Elmander.

I och med segern var det ett rejält kliv upp i serien. Nu är det en fjärdeplats som gäller, endast två poäng från en allsvensk kvalplats. Hur ofta tittar man på den där tabellen?
– Personligen inte så ofta. Det är en gammal tråkig klyscha att man får ta en match i taget och se hur långt det räcker. När det börjar dra ihop sig i slutet av ligan, då börjar jag kolla mer på det. Nu är det ganska tätt, men ju högre upp man ligger desto roligare är det.

En ny seger här på Gamla Ullevi och fortfarande obesegrade. Varför är ni så starka på hemmaplan tror du?
– Det är svårt att säga. En anledning är att vi spelar på en otroligt bra fotbollsplan och vi vill ju spela. Det är inget konstgräs. På hemmaplan är vi starka och här har vi fått behålla våra spelare på plan också en del och inte bara spelat med tio man. När vi spelar med elva man går det bra.

Du spelade ju lite överallt i denna match. Som vänstermittfältare, anfallare och till och med som vänsterback en kort stund när Jacob Ericsson fick en smäll. Hur trivs du i rollen som vänstermittfältare?
– Det är helt okej. Jag hittar en lite fri roll där ute och är mer involverad i spelet. Jag trivs ganska bra med det plus att Martin (Mutumba) och Wille (Atashkadeh) gör det väldigt bra där uppe. Det är bra att vi kan få in så många spelare som möjligt som är i bra form.

Precis, både Martin och Wille gör ju varsitt mål. Hur viktigt är det att just de två producerar mål?
– Som forward är det alltid viktigt. Men det viktigaste är att vi gör mål vem det är spelar ingen roll. Att vi vinner, det är det som är huvudsaken.

 

Biljetter till nästa hemmamatch: Örgryte IS – Dalkurd 12 juni

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn