Elmander: "Inte acceptabelt det vi gör" - Örgryte Fotboll

Elmander: ”Inte acceptabelt det vi gör”

Efter tre raka segrar åkte ÖIS på en riktig mina. 1-5 mot nykomlingarna Norrby IF blev det i Borås. Efter matchen var Johan Elmander och spelarna ute och pratade med den tillresta ÖIS-klacken.

En tung 1-5-förlust borta mot Norrby IF. Dina känslor så här direkt efter?
– Besviken. Väldigt besviken, självklart. När vi inte kommer upp i vår vanliga nivå. Jag vet inte vad det är som gör att vi inte får med oss resultaten i bortamacherna, säger Johan Elmander.

Hur var det att spela där ute i dag?
– Vad ska jag säga? De gör det bra, de har en period där de gör tre mål och då är det inte lätt att komma tillbaka. Frågan vad det är som gör att vi gör som vi gör, det vet jag inte. Vi måste bli bättre på bortaplan om vi vill vara med där uppe. Sådana här matcher måste vi kunna ta poäng i.

Ja, vad tror du det beror på att man har så himla svårt för just bortamatcherna?
– Ingen aning. Jag vet faktiskt inte. Det var några som gick och gömde sig istället för att ta steget fram. Det kan vara en av anledningarna.

Annars var ju första halvleken mot Dalkurd kanske er bästa halvlek denna säsong. Och nu hände detta i Borås. Hur kan det bli så?
– En bra fråga. Det kanske är bättre att vi spelar dåligt och tar med oss poäng istället för att spela bra. Just nu är det bara besvikelse så det är svårt att gräva ner sig mer i det. Att hitta nycklar på vad det är för något, just nu är det bara en stor besvikelse.

Efteråt var ni framme hos klacken och pratade med dem. Du var en av spelarna som pratade mest, vad sades där?
– De vädrar det de tycker att det inte acceptabelt det vi gör och det håller jag helt med om. De måste ju få säga sin åsikt och då tycker jag det minsta vi kan göra. Framförallt när vi spelar så dåligt i speciellt första halvlek har de all rätt att säga vad de tycker och då ska vi lyssna också.

Det var många tillresta ÖIS-supportrar. Vad gör det stödet för er spelare?
– Det är jätteroligt, absolut. Men just nu så…det gör det ännu tyngre att man får göra fler folk så besvikna. Nu är det som det är.

 

Biljetter till vårsäsongens sista match: Örgryte IS – Degerfors IF 22 juni

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn