Nyheter


Elmander: ”Skillnaden är när de får en chans sätter de den”

22 juni 2017

Det blev ett tråkigt avslut på vårsäsongen med två förluster. I torsdagens match mot Degerfors IF blev det förlust med 1-2. ÖIS första förlust på hemmaplan denna säsong. Målskytt för dagen: Johan Elmander.

En tung 1-2-förlust hemma mot Degerfors. Hur var din bild av matchen?
– Första halvtimmen börjar vi riktigt dåligt och släpper in ett mål direkt. Sen har vi lite flyt när vi gör 1-1 precis före paus. Sista tio minuterna av första halvlek har vi ett bra go. Vi har ett bra självförtroende när vi kommer ut och jag tycker att vi styr helt i andra halvlek, men tyvärr. Det som är skillnaden är när de får en chans sätter de den. Vad har de, två eller tre chanser i dag? Och sätter två mål. Vi har fyra, fem riktigt klara chanser som vi bara ska trycka in där vi inte gör mål. Gör man inte mål så vinner man inte matcherna. Nä, otroligt besviken, säger Johan Elmander.

Kan du berätta om ditt mål i matchen?
– Jag spelar vägg med Martin (Mutumba) och de tror att jag ska spela tillbaka till honom igen. Istället skjuter jag så tar den på en av deras backar och hittar in i bortre.

Det är nog svårt så här direkt efter slutsignal, men om du skulle försöka dig på att sammanfatta vårsäsongen. Hur låter det då?
– Nu vet jag inte hur de andra matcherna har gått, för det är en del matcher kvar som ska spelas. Nu får vi se hur det går, men vi hade det inför som ett litet delmål, att ha en bättre placering än vad vi hade förra året vid den här tiden och det har vi ju. Men det är inte acceptabelt att vi förlorar två matcher nu i slutet. Vi ska kunna hålla ut hela vägen och hade vi gjort det hade det varit en riktigt bra start inför andra halvan. Men det har varit väldigt mycket upp och ner med olika saker. Vi har haft två tunga, stora förluster med mycket mål. Sen har vi haft lite röda kort. Sen har vi vunnit och spelat hur bra som helst. Det har varit väldigt mycket upp och ner. Vi måste hitta en bättre stabilitet och verkligen förstå att vi måste kriga tillsammans. Och krigar vi tillsammans kommer vi att vinna matcher.

 

Text: Johan Velagic