Nyheter


Elmander: ”Vi kämpar som ett lag”

12 maj 2017

Efter en riktig krigarinsats med tio man knep ÖIS en poäng i derbyt. Faktum var att Rödblått var närmast segern. Bästa chansen hade pådrivaren Johan Elmander.

0-0 i derbyt mot Gais. Hur går tankarna efter det?
– Först och främst är det lite frustration, självklart. Jag tycker att vi gör det bra även ytterligare en gång får en utvisad ganska tidigt i en match gör vi det väldigt bra. Vi står bra, vi kämpar som ett lag och vi har inte förlorat på hemmaplan än och det är väldigt bra också. Sen är det självklart tufft att få en utvisning, det blir en uppförsbacke. Men vi skapar en del lägen ändå, den största kanske jag har. Jag är lite trött där och orkar inte riktigt skjuta, men ja. Det är som det är, säger Johan Elmander.

Ja, hur tacklar man en sådan tidig utvisning efter en halvtimmes spel? Hur går tankarna då?
– Ja, vi har la vant oss att få röda kort, haha. Även om man inte ska förlora med 6-0 så lärde vi oss någonting där i Trelleborg. Att man måste kriga, man måste ge allt även om man är en man mindre. Man kan inte ge upp. Vi visar verkligen att vi har tagit lärdom. Jag tycker att det är vi som är närmast att vinna den här matchen.

Kan du utveckla er laginsats, er kämparinsats i derbyt?
– Man står upp för varandra. Man pumpar upp backlinje och mittfält. Gör det svårt för dem och sätter press på dem. När de väl lyfter in långbollarna var Johan Hammar och (Fredrik) Björck, Danny (Ervik) och Jacob (Ericsson) där och löste det väldigt, väldigt, bra. (Andreas) Östling och Seb (Carlsen) samlade upp det bra också. Sen har vi, ja, Martin (Mutumba) gjorde det bra och de som kom in också låg och gnuggade.

Du nämnde det lite tidigare, ditt läge. Kanske det bästa läget i matchen. Kan du ta oss igenom den situationen?
– Kommer inte ihåg vem jag får bollen ifrån, men jag vänder upp och utmanar. Tyvärr är jag lite för trött. Jag får inte iväg något riktigt skott. Jag drar iväg den på vinst och förlust. Hade jag lite mer ork hade jag kanske tagit med mig den lite ytterligare och kunnat placera in den. Så är det tyvärr, vi får ta det nästa gång.

Avslutningsvis, nästan 10 000 på läktarna. Hur tycker du att inramningen var?
– Jätteroligt. Fantastiskt var det verkligen. Våra supportar stöttar oss under hela matchen också och det betyder väldigt mycket. Deras tifo och allting var skoj att se. Vi är väldigt tacksamma för det stöd vi fick i dag (läs torsdag). Det hjälper oss när det blir tyngre att höra när de sjunger.

 

Biljetter till nästa hemmamatch: Örgryte IS – Falkenbergs FF

 

Text: Johan Velagic