Nyheter


Engström: ”Jätteinspirerande”

22 mars 2018

David Engström fick träningslägret i Spanien spolierat på grund av sjukdom. Nu är han extra spelsugen till Genrepet mot IFK Göteborg på lördag.

Hemma och tillbaka i kylan i Sverige igen efter ett träningsläger där du hade en väldans otur. Du var sjuk i princip hela lägret. Hur var lägret för dig?
– Jag åkte ner och kände mig bättre i en förkylning som jag hade haft problem med. Jag tränade på första passet, men åkte istället på ett bakslag och fick bihåleinflammation. Började käka penicillin där nere och blev sakta, men säkert bättre med tiden. Jag missade tyvärr merparten av våra pass. Trots det tycker jag ändå att det var ett väldigt positivt läger vi tar med oss mycket som grupp därifrån, säger David Engström.

Nu är du tillbaka i full träning igen här på ÖIS-gården. Hur känns kroppen och flåset?
– Det känns bra. Självklart har jag varit borta ett tag och särskilt varit sjuk så sitter det fortfarande kvar litegrann i kroppen. Man har en liten bit kvar till toppform, men på träning har jag känt mig frisk och kry, säger Engström.

På lördag väntar Genrepet, ett derby mot IFK Göteborg. Dina tankar inför det som komma skall?
– Det känns så klart jätteinspirerande. Det är någonting som man nu hela tiden har gått och väntat på, självklart i kombination med att serien börjar snart. Det känns superroligt och det blir en väldigt rolig match att spela.

Du missade matchen mot Real Sociedad i Spanien, det var ett tag sedan du spelade match. Hur spelsugen är du?
– Det ska bli superroligt. Det är därför man håller på. Inte minst att få spela för så mycket människor som det verkar bli på lördag. Det är det bästa.

 

Missa inte!

Biljetter till Genrepet

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår nya webshop Store 1887

 

Text: Johan Velagic