Nyheter


Engström: ”Ren passion och kärlek”

4 april 2018

David Engström fortsätter att göra mål. Under försäsongen gjorde han två. I seriepremiären gjorde han ÖIS första mål i Superettan 2018 när Varberg besegrades med 2-0.

Vinst borta i seriepremiären mot Varberg och direkt upp i serieledning. Halvvägs till Allsvenskan redan, eller vad säger du?
– Ja, nä, nu ska vi väl inte dra händelserna i förväg. Men skönt att ha premiären avklarad, en nolla i bagaget och framförallt tre poäng. Det är jättehärligt, säger David Engström.

Det var du som inledde målskyttet. Kan du berätta om målet?
– Det är en boll som slås tillbaka och slås in mot bortre. Jag dyker upp där, lyckas komma före min bevakning och knäar faktiskt in bollen i bortre. Jag trodde inte att den skulle gå in, men hade lite tur med medvinden så den satt fint, säger Engström.

Under träningslägret i Spanien berättade du om din passion för målgester. Vad blev det nu mot Varberg?
– I dag blev det bara ren passion och kärlek och bara springa till alla tillresta ÖIS:are som var här och få ta emot deras jubel. Det är underbart.

Som du sa, ännu en nolla. Vad säger du om försvarsspelet?
– Vi gör det ganska bra. Jag tycker det finns saker vi hade kunnat göra annorlunda. Kanske pressa dem lite tuffare. Det finns lite att slipa på, men en nolla borta i premiären tar jag varje dag i veckan.

Redan på söndag är det match igen. Hemmapremiär mot Frej. Vad säger du till alla ÖIS:are som ännu inte köpt sin biljett till matchen?
– Jag tror att vi kommer kunna göra en väldigt bra säsong. Det är goda förutsättningar. Det är bara att jobba vidare på detta. Kom dit och stötta. Vi behöver ert stöd.

 

Missa inte!

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Biljetter till hemmapremiären mot Frej söndag 8 april

Kick off och tröjsläpp torsdag 5 april

Kolla in vår webshop Store 1887

 

Text: Johan Velagic