Nyheter


Engström: ”Såna matcher man drömmer om att få spela”

11 juni 2018

Efter att ha dragit på sig sin tredje varning för säsongen missade David Engström seriefinalen mot Falkenberg. I morgon är han dock tillbaka och redo. Lagom till Originalderbyt mot Gais.

Hur laddad är du inför morgondagens derby mot Gais på Gamla Ullevi?
– Såklart superladdad. Det är den här typen av matcher man drömmer om att få spela. Jag som har varit avstängd nu och inte har spelat på någon vecka är såklart superladdad. Det ska bli grymt, säger David Engström.

Vad tror du blir extra viktigt i morgondagens match?
– För vår del handlar det nog mycket om att bara gå ut och se det som en viktig match som vi alltid gör. Och gå ut och göra det som vi brukar göra i varje match och trycka hårt på det, säger Engström.

Vad är det ni gör bra? Vad utmärker ÖIS i år?
– Jag skulle säga att vi är en väldigt stark grupp som gör allting för varandra. Vi jobbar stenhårt och alla vet hur vi vill och ska spela. Det är en väldigt tydlig spelidé för oss spelare.

Hur viktigt blir publikstödet?
– Jätteviktigt så klart. Det tycker jag har varit genomgående under hela året, det har varit magiskt. Oavsett hur många som har varit på plats har det varit superbra stämning och man känner hela tiden närvaron och stödet. Nu när det förmodligen kommer att vara ännu mer blir det något man sent kommer att glömma.

Sista träningen avslutades i dag här på ett regnigt ÖIS-gården. Hur gick träningen tycker du?
– Det var samlat och fokuserat, men ändå lättsamt och en skön stämning. En perfekt sista träning skulle jag säga.

Och vi måste ju avsluta med att Fredrik Björck var med i matchspelet och gjorde några mål, bland annat ett Rabona-mål. Hur ser han ut?
– Han har kvar lite rödblå magi, den sitter i.

Tror du vi får se rödblå magi i morgon på Gamla Ullevi också?
– Det får vi alldeles säkerligen.

 

Missa inte!

Biljetter till Originalderbyt mot Gais tisdag 12 juni

Biljettinformation inför tisdagens Originalderby

Kolla in vår webshop Store 1887


Text: Johan Velagic