Ericsson: "Blir som en extra spelare" - Örgryte Fotboll

Ericsson: ”Blir som en extra spelare”

Jacob Ericsson stod åter för en stabil och bra insats senast i derbyt. Nu hoppas vänsterbacken på samma fina stöd i morgondagens viktiga match mot jagande Syrianska.

1-1 senast i derbyt mot Gais. Än en gång blev du framröstad som ÖIS bästa spelare i matchen. Hur kändes det att spela där ute på plan?
– Det kändes okej ändå. Det blir en sådan match när det derby, mycket ställningskrig och så där. Jag tycker att vi gör det helt okej. Som jag sade innan tycker jag att vi tappar lite för mycket boll och åker på lite onödiga omställningar. Det måste vi bli lite bättre på, säger Jacob Ericsson.

Vad säger du om supportrarnas insats med massa fina tifon och skönsång non stop?
– Jättebra verkligen. Tifot och hela inramningen. ÖIS-klacken visade verkligen stort hjärta där, säger Ericsson.

Härnäst väntar en ny väldigt viktig match mot Syrianska som ligger på negativ kvalplats, endast fem poäng bakom ÖIS. Hur viktigt är det att de kommer tillbaka och stöttar även i den matchen?
– Det är klart viktigt. De hjälper oss otroligt mycket så det blir otroligt viktigt.

Hur märker man av det väl ute på plan?
– Det blir som en liten extra spelare. Det är faktiskt så. Du kämpar lite extra känns det som. När man hör det trycket och har dem bakom sig vill man bara kämpa ännu mer.

Annars, vad tror du blir viktigt att tänka på mot Syrianska?
– Att vi får igång ett snabbt passningstempo. Får bra rörelse och kommer på mycket inlägg och försöker förvalta det lite mer.

 

Biljetter till Örgryte IS – Syrianska FC

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn