Nyheter


Ericsson: “Laget går alltid före”

Efter två matcher från bänken var Jacob Ericsson åter tillbaka i startelvan mot Degerfors IF. En match som ÖIS gick segrande ur via 2-0 hemma på Gamla Ullevi.

Hur var det att vara tillbaka ute på plan och spela igen?
– Skitkul så klart. Det är ovant. Jag tror inte att jag har varit på sidan sedan jag kom till ÖIS. Det var roligt att vara ute på planen och det vill jag fortsätta att vara, säger Jacob Ericsson.

Hur tacklar man det då? Att få följa matcherna från sidan istället?
– Det är klart det är jobbigt när du inte får spela, men samtidigt kommer jag alltid vara den som stöttar laget. Laget går alltid före. Jag får vara besviken helt klart, men det är ingenting jag vill visa utåt. Utan jag stöttar laget, alltid, säger Ericsson.

Hur tycker du att det gick där ute på plan för din del?
– Det kändes bra. Kul att vinna. Kul att hålla nollan. Jag kom igång mer och mer ju längre matchen led. Det är bara positivt.

Tredje raka hemmasegern och på en femteplats. Hur är stämningen i truppen och gruppen?
– Det är klart att det pushar en. Vi har en bra trend nu. Vi är starka och har en väldigt bra lagsammanhållning. Vi har roligt ihop och det gör väldigt mycket i att vi tar de här trepoängarna tror jag.

Nu är det en bit kvar till nästa match borta mot Norrby IF 19 oktober. Hur ser tiden ut fram till dess?
– Nu väntar träning. Vi får helgen ledig för att ta det lugnt och återhämta oss. Annars är det bara vanliga träningar som väntar.

Missa inte!

Hannes Sahlin om nästa hemmamatch: Enkronasmatchen
Var med och stötta Enkronasmatchen