Nyheter


Erlandsson Bygg och Grunden BoIS stöttar Chiparamba

Fr v. Joacim Nordh (ÖIS) – Lennart Bäckman (Chiparamba) – Markus Brink (Erlandsson) – Christer Reinikainen (Grunden BoIS) – Dan Allbäck (Chiparamba)
Fr v. Joacim Nordh (ÖIS) – Lennart Bäckman (Chiparamba) – Markus Brink (Erlandsson) – Christer Reinikainen (Grunden BoIS) – Dan Allbäck (Chiparamba)

I samband med lördagens match mot Jönköping Södra valde matchvärden Rimab Facility Service AB att belysa ÖIS arbete med zambiska Chiparamba Great Eagles, och det hölls i en insamling av fotbollsutrustning till förmån för klubben. I dag var ÖIS samarbetspartner Erlandsson Bygg och fotbollsklubben Grunden BoIS på ÖIS-gården för att lämna av ytterligare utrustning.

ÖIS arbete med den zambiska fotbollsklubben Chiparamba Great Eagles har pågått i många år, och nu trappas arbetet upp ännu en gång. Bland annat med hjälp av den förre ÖIS-spelaren Boyd Mwila som själv spelat i klubben. Som ett led i satsningen hölls en insamling i samband med matchen på Gamla Ullevi, där matchbesökare kunde lämna av fotbollsutrustning som i sin tur skickas till Afrika.

Under tisdagen var ÖIS-partnern Erlandsson Bygg uppe på ÖIS-gården tillsammans med ÖIS-bekantingen Christer Reinikainen från Grunden BoIS för att lämna av utrustning de samlat in till Chiparamba Great Eagles.

ÖIS vill passa på att rikta ett stort tack till till Erlandsson, Rimab Facility Service, Grunden BoIS samt alla ni som bidrog vid helgens match. För den som vill bidra finns möjligheten att lämna av utrustning uppe vid ÖIS-gården under veckan. Det går också bra att swisha valfri summa till 123 198 1307, märk betalningen med Chipa så går den oavkortat till arbetet med att erbjuda flickor och pojkar i Zambia utbildning och möjligheten att spela fotboll.

Text: Johan Orebäck