Nyheter


Ervik: ”Det är seriens bästa lag”

8 augusti 2017

I morgon onsdag väntar hemmamatch mot serieledarna BP. Laget som är målgladast i hela serien. En utmaning som högerbacken Danny Ervik ser fram emot.

Tre matcher har spelats efter sommaruppehållet med blandade resultat och prestationer. Vad tror du att det beror på?
– Jag tycker att vi börjar bra mot Helsingborg och är värda minst en poäng i alla fall. Kanske till och med tre poäng efter de chanserna vi skapar i första. Där gör vi en riktigt bra match mot ett topp tre lag. Sen gör vi en bra match igen mot Norrby och tar tre poäng. Vi skulle egentligen ha vunnit med lite mer där så det var lite mersmak där med. Sen blir det en plattmatch mot Degerfors efter och det vet jag inte vad det beror på. Det är bara att jobba vidare och försöka ta Brommapojkarna nu i morgon (onsdag) istället, säger Danny Ervik.

Precis, i morgon kommer serieledarna BP på besök till Gamla Ullevi. Tankar inför det?
– Väldigt kul. Det är seriens bästa lag. Det ska bli väldigt kul att störa dem i morgon, säger Ervik.

Som sagt är BP också ett topp tre lag. Mot Dalkurd blev det vinst och mot Helsingborg en knapp förlust. Hur ser du på era chanser mot BP i morgon?
– De är stora. Vi har gått igenom de bra med staben och alla vet vad vi ska göra. Det är mycket revanschlusta i luften efter Degerfors. Det kommer nog att bli en väldigt, väldigt, bra match för oss.

De har rätt heta forwards med både Kevin Kabran och Victor Gyökeres som har gjort åtta mål vardera. Hur stoppar man dem?
– Att ligga rätt och var lite kylig mot dem. Låta de ta första steget och inte låta de komma till chanserna. Det är svårt, men man får jobba hårt och ligga tätt.

 

Biljetter till ÖIS – BP

 

Text: Johan Velagic