Nyheter


Ervik: ”Det här är vår hemmaplan”

16 maj 2017

I morgon onsdag 17 maj, på Norges nationaldag, gästas ÖIS av Falkenbergs FF. ÖISplay tog därför ett snack med en nyklippt Danny Ervik som har rötter i Norge och ett förflutet i Falkenberg.

I morgon onsdag är det dags för en ny match, Falkenberg hemma. Matchen spelas på Norges nationaldag 17 maj och du som är halvnorsk, hur brukar du fira nationaldagen?
– Via telefon kan man säga, med släkt. Min pappa är ju norrman och han bor ju där och farmor och farfar. När jag var mindre var det ju 17 maj-tåget inne i stan och norska kyrkan där. Men nu blir det match istället så då får vi se till att vinna, säger Danny Ervik.

Ja, kan du måla upp ett drömscenario på hur du vill fira den norska nationaldagen i morgon?
– 3-0-vinst till oss så blir det en fin parad på kvällen sen.

Det låter bra. Annars har du gjort två säsonger i Falkenberg och känner nog en del i laget. Vad är din bild av Falkenberg?
– Det är ganska många som är kvar sedan jag var där, även tränaren är kvar. Det är ett hårt arbetande lag. Riviga forwards som sätter ganska hög press, i alla fall de matcherna jag har sett. De försöker bygga sitt egna spel bakifrån och är ganska tighta. Det blir en ganska tuff match för oss tror jag. Man vet inte riktigt vart man har dem. De har blandat och gett lite, men det ska bli väldigt roligt att möta Falkenberg.

Vad tror du blir extra viktigt i matchen?
– En bra start. Och att vi verkligen sätter press på dem. Att det här är vår hemmaplan och att vi går ut och kör. Att vi tar med oss försvarsarbetet vi hade med hela laget från derbyt så tror jag att vi kommer att vinna.

Hur är annars känslan i gruppen och truppen?
– Jättebra. Det var en moralisk poäng vi tog i derbyt. Vi jobbade hårt för varandra och var faktiskt närmast segern med bara tio man i 60 minuter. Det var viktigt för gruppen och det känns jättebra.

 

Biljetter till Örgryte IS – Falkenbergs FF 17 maj

 

Text: Johan Velagic