Nyheter


Ervik: ”Speciellt att dra igång hemma”

6 april 2018

Det börjar närma sig nu. På söndag är det äntligen dags för den efterlängtade hemmapremiären. Danny Ervik hoppas på minst lika bra publikstöd som nere i Varberg i seriepremiären.

I seriepremiären bröts en dyster svit nere i Varberg för ÖIS som inte hade vunnit på Påskbergsvallen på ett bra tag. Danny Ervik å sin sida har aldrig förlorat på Påskbergsvallen.
– Det är skönt, även om spelet inte var så bländande. Det var en ganska dålig plan och premiärmatch. Det viktigaste var att få med sig tre poäng. Påskbergsvallen är ju Påskbergsvallen så det var skönt att vinna, säger Danny Ervik.

Och en hållen nolla också. Hur viktigt är det?
– Det är viktigt. Vi är nog de enda än så länge som har hållit nollan förutom en 0-0-match, säger Ervik.

Nu på söndag är det äntligen dags för hemmapremiär mot IK Frej. Känslor inför det?
– Det ska bli väldigt roligt. Det känns som att det verkligen börjar då. Även om det var bra nere i Varberg och tre poäng. Det är speciellt att dra igång hemma.

Redan nere i Varberg var det grymt publikstöd. Vad säger du om de tillresta ÖIS:arna?
– Det var magiskt! Man tittar ut på den långsidan där alla fansen är och sen när man går av plan är det lika många ÖIS:are på sittplats med. Det värmde nere i Varberg.

Hur märks det av ute på plan?
– Det hörs ju hela tiden. Det är som ett brus. Sen märkte man det när David (Engström) tog en 80-metrare och skulle fira med dem. Det hör man hela matchen. Det är viktigt stöd.

Det var även premiär i tävlingssammanhang för vår vackra matchtröja. Du har med ditt namn på tröjan. Vad säger du om hela konceptet?
– Fantastiskt bra. Det får vi tacka Jozo (Matovac) för. Det är väl från Kroatien tanken kommer från. Det är kanonbra. Då är de alltid med oss. Även när vi spelar borta där det är svårare att ta sig till. De är alltid med oss.

 

Missa inte!

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Biljetter till hemmapremiären mot Frej söndag 8 april

Kolla in vår webshop Store 1887

 

Text: Johan Velagic