ÖIS - Varbergs BoIS FC - Örgryte Fotboll

ÖIS – Varbergs BoIS FC

Matchreferat

3-0 mot seriekonkurrenten

Med tre matcher på en vecka så lät ÖIS många av sina nyckelspelare vila i dagens träningsmatch mot Varbergs BoIS. Trots det blev det en komfortabel seger mot seriekonkurrenten med 3-0.

Gårdagens födelsedagsbarn Börjesson, som ledde laget i Lantz frånvaro, matchade ett reservbetonat manskap, där det i backlinjen bara var Johan Hammar som var kvar sedan matchen mot Falkenberg. På mittfältet fick Andreas Berndtsson chansen från start för första gången, och i anfallet var det noterbart att Anton Henriksson startade igen.

ÖIS inledde spelsuget och tog kommando direkt. Högerkanten med Johansson och Paulson var på hugget och kom förbi sina motståndare flera gånger om. I övrigt styrde Rasmus Bozic mycket av spelet och fördelade bollen från kant till kant med, oftast, delikata crossbollar. Bollövertaget var mestadels stort men vägen fram till målchanser var lång och snårig och hittades sällan.

Närmast att skriva in sig i målprotokollet först var istället Varberg i en situation där Kristoffer Björk hade tvål i målvaktshandskarna. Ett till synes enkelt inlägg tappades ut men Johan Hammar kunde rensa framför en målhungrande bortaspelare. Istället var det istället ÖIS som rättvist tog ledningen. I minut 35 fälldes Berndtsson några meter utanför straffområdeslinjen och fick frispark. Niklas Klingberg klev fram och lagets frisparkskung gjorde inget misstag utan smekte in bollen i det närmsta hörnet.

ÖIS hade sedan chansen att utöka ledningen när först Henriksson avslutade från nära håll, och när en Varberg-spelare tvingades nicka mot eget mål för att undstyra ett farligt Johansson-inlägg, men 1-0 blev resultatet som togs med sig in i omklädningsrummet.

Varberg klev fram i sina positioner i den andra halvleken och ökade sitt bollinnehav. ÖIS backlinje var dock stabil och släppte till få chanser. ÖIS var samtidigt säkra i sin bollbehandling och skapade ett antal halvchanser. Lindström fick till och med en hel, när han väggspelade med Mustafa och tryckte iväg ett rejält skott som gick metern utanför krysset.

Hittade nätet gjorde man istället i minut 80, när Berndtsson ordnade 2-0. Henriksson spelade in bollen i straffområdet till Mustafa som försökte klacka den vidare. Försöket blockerades men den lösa bollen tog Berndtsson hand om. Och mer skulle komma. I minut 84 fick Mustafa en lång boll till sig. Mustafa höll undan för sin försvarare, stack iväg och dunkade upp bollen i nättaket. Nyförvärvet får därmed anses ha presenterat sig på allvar för sin nya publik.

3-0 blir siffrorna som ÖIS besegrar sin seriekonkurrent med. Närmast väntar ett nytt Hallands-möte, när ÖIS på lördag tar emot Halmstad på Valhalla.

ÖIS – Varberg 3-0 (1-0)
1-0 (35’) Niklas Klingberg
2-0 (80’) Andreas Berndtsson
3-0 (84’) Dardan Mustafa

Text från svenskafans.com

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn

Detaljer

Datum Tid Tävling Säsong
15 mars, 2016 17:00 Träningsmatch 2016

Ground

Valhalla IP
Valhallagatan 6, 412 51 Göteborg, Sverige

Resultat

LagResultatUtfall
ÖIS3Vinst
Varbergs BoIS FC0Förlust