Trelleborgs FF - ÖIS - Örgryte Fotboll

Trelleborgs FF – ÖIS

Matchreferat

Femte raka matchen utan förlust

Det blev en tät match nere på Vångavallen där ÖIS och Trelleborg möttes i kväll. ÖIS hade ledningen två gånger om men utfallet stannade vid en poäng.

ÖIS fick en drömstart på matchen när domaren pekade på straffpunkten redan i den elfte minuten. Daniel Paulson tog sig in i straffområdet och föll, vilket gav Sebastian Ohlsson läge från elva meter. Den målglada mittfältaren gjorde inget misstag utan placerade bollen perfekt nere vid målvaktens högra stolpe.

I momentet efteråt tvingades Marcus Lantz till ett första byte efter att William Atashkadeh fått en smäll mot foten och tvingades utgå. In istället kom David Johansson som tog plats på mittfältet, medan Paulson flyttade upp i anfallet bredvid Anton Henriksson.

Trelleborg skulle komma att kvittera ganska snabbt och det var Mattias Håkanson som gjorde det. Hemmalaget kom i en våg och från en position till vänster i straffområdet så hittade Håkanson luckan mellan Robertino Kljajic ben.

Halvleken i övrigt innehöll mycket bevakande av positioner och en del längre bollar med tillhörande kamp. Trots grönt och fint utseende bjöd gräsmattan inte in till så mycket spel längs marken utan båda lagens spelare hade problem med ologiska studsar.

Ganska omgående efter pausen var det måldags igen, och det var ÖIS som gjorde det. Efter att fått bollen från Johansson så klev Björn Anklev in i straffområdet och fick iväg ett skott som gick upp i nättaket. 2-1 till ÖIS och tillbaka i förarsätet.

ÖIS fick energi av målet men det var ändock Trelleborg som kom upp starkast. Kvitteringshungern hos dem var stor och trycket mot Kljajic stundtals hårt. Kljajic stod för ett par fina parader – inte minst i minut 69 när han reagerade blixtsnabbt och styrde undan bollen på en nick från nära håll efter en hörna.

Tre minuter senare fick dock Kljajic kapitulera. Trellborg kom med ett inlägg från vänster som Kljajic fick ena handen på, men styrningen hamnade hos Marcus Pode som med ett öppet mål framför sig kunde sätta huvudet till.

Marcus Lantz bytte något senare in Dardan Mustafa och ÖIS försökte med honom som uppspelspunkt få till anfall för ett segermål. Närmare än två frisparkar från Niklas Klingberg och ett halvt läge för just Mustafa kom man dock inte. Inte heller Trelleborg lyckades få in ytterligare mål utan Kljajic höll stången vid de avslutande lägena.

2-2 och varsin poäng blev utfallet i denna match. För ÖIS del innebär det fem raka matcher utan förlust och en fortsatt gynnsam position i Superettan. Nästa match blir hemma mot Sirius på söndag klockan 13 då laget siktar på att ta sig in på vinnarspåret igen.

Trelleborg – ÖIS 2-2 (1-1)

0-1 (11’) Sebastian Ohlsson (straff)

1-1 (22’) Mattias Håkanson

1-2 (48’) Björn Anklev (David Johansson)

2-2 (73’) Marcus Pode

Text: Andreas Kristensson

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn

Detaljer

Datum Tid Tävling Säsong
11 maj, 2016 19:00 Superettan 2016

Ground

Vångavallen
Östervångsvägen 25, 231 55 Trelleborg, Sverige

Resultat

Lag1:a halvlek2:a halvlekResultatUtfall
Trelleborgs FF112Oavgjort
ÖIS112Oavgjort

ÖIS

# Spelare Position Mål Assist Gula Röda
2David Johansson 11Försvarare0000
5Johan HammarFörsvarare0000
8Andreas Östling 20Mittfältare0010
11William Atashkadeh 2Anfallare0000
14Daniel PaulsonMittfältare0000
24Fredrik BjörckFörsvarare0000