ÖIS - IK Sirius FK - Örgryte Fotboll

ÖIS – IK Sirius FK

Matchreferat

Trots stundtals bra rödblått spel orkade ÖIS med en man mindre sista halvtimmen inte stå emot Sirius. Slutresultatet skrevs till 1-2.

Det var en kall eftermiddag på Gamla Ullevi där ÖIS under de första minuterna låg på rätt sida och lät Sirius ha bollen. Uppsalalaget lyckades dock inte vaska fram några direkt målchanser, utan ÖIS hade kontroll på sina motståndare. Det första riktigt heta läget skulle istället komma i den 6:e minuten när ÖIS anföll längst vänsterkanten. Efter ett fint förarbete och inspel av George Mourad kunde William Atashkadeh iskallt placera in sitt första mål för säsongen i den bortre gaveln. 1-0 till hemmalaget och såklart stort jubel på Gamla Ullevi.

Därefter var det en svängig och böljande match vi fick se. Båda lagen anföll och skapade en del halvchanser. ÖIS finfina presspel gjorde det svårt för Sirius som stundtals hade problem, men som ändå lyckades kvittera i den 31:a minuten efter en misstänkt hands.

ÖIS lade sedan i ytterligare en växel och det var framförallt på högerkanten det hände. Flera läckra samspel och kombinationer mellan Daniel Paulson och Björn Anklev resulterade sånär i ett mål.

I den andra halvleken blev det tyngre för ÖIS. Björn Anklev åkte efter högljudda protester på läktarplats på sitt första gula kort efter 8 spelade minuter. Ytterligare några minuter därefter kom nästa gula och därmed var det färdigspelat för vår högerback.

ÖIS föll av naturliga skäl tillbaka något efter utvisningen och Sirius tryckte på allt mer. Med 18 minuter kvar kom så bortalagets ledningsmål. Som konsekvens av detta flyttade ÖIS högre upp i banan för att attackera. Dardan Mustafa, Hannes Sahlin och Rasmus Andernil Bozic entrade planen för att försöka ge ÖIS tillbaka ledningen, men trots några skapade farligheter och tryck mot motståndarmålet lyckades Sällskapet inte få in bollen. Sirius fick därmed med sig alla 3 poäng hem till Uppsala igen.

Nya tag tas på lördag på Vikingavallen i Täby mot IK Frej. Balders Hage anordnar resa till matchen med priser från 100 kronor. Se till att stötta ÖIS på plats!

 

ÖIS – Sirius 1-2 (1-1) 

1-0 6’ William Atashkadeh

1-1 31’ Dragan Kapcevic

1-2 72’ Dragan Kapcevic

 

Text: John Knute

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn

Detaljer

Datum Tid Tävling Säsong
15 maj, 2016 13:00 Superettan 2016

Ground

Gamla Ullevi
Ullevigatan 5, 411 39 Göteborg, Sverige

Resultat

Lag1:a halvlek2:a halvlekResultatUtfall
ÖIS101Förlust
Sirius112Vinst

ÖIS

# Spelare Position Mål Assist Gula Röda
5Johan HammarFörsvarare0000
6Hannes Sahlin 18Försvarare0000
11William Atashkadeh 10Anfallare1010
14Daniel PaulsonMittfältare0000
19Rasmus Andernil Bozic 20Mittfältare0000
24Fredrik BjörckFörsvarare0000