IK Frej Täby - ÖIS - Örgryte Fotboll

IK Frej Täby – ÖIS

Matchreferat

ÖIS skapade ett flertal bra möjligheter i en jämn match mot IK Frej som mycket väl kunde slutat med en bortaseger. Det räckte dock inte hela vägen denna gång när laget från Täby vann med 2-1.

I matchinledningen fick vi se ett ÖIS som omedelbart flyttade upp positionerna och etablerade spel på Frejs planhalva. Motståndarna centrerade sitt försvarsspel och ÖIS utnyttjade detta genom att slå många inlägg. Någon utdelning blev det inte och Frej kom in i matchen när man avancerade framåt i banan och satte tryck på ÖIS.

Matchen var så långt böljande fram och tillbaka där båda lagen satsade framåt utan att skapa några superchanser. I matchminut 38 kom så matchens första mål och det var Frej som satte 1-0- målet på en frispark.

ÖIS hade ett par fina kombinationer i anfallsväg men lyckades inte göra mål under matchens första halvlek.

Efter pausvilan skruvade Sällskapet upp tempot direkt och skapade flertalet möjligheter de första minuterna. Daniel Paulson, William Atashkadeh och Sebastian Ohlsson hade alla skott på mål, men Frej-målvakten lyckades stå emot samtliga gånger. I matchminut 63:e var ÖIS återigen mycket nära ett kvitteringsmål efter att Paulson dribblat sig igenom straffområdet och sånär lyckats få den tå på bollen som hade räckt för ett mål.

Istället för 1-1 ställde Frej om snabbt efter ÖIS-vågen och kontrade in 2-0, bara minuten efter Paulsons farlighet.

ÖIS fortsatte att satsa framåt vilket öppnade upp för möjligheter åt båda håll. Frejs kontringar resulterade i ett bortdömt mål och ÖIS-tryck mot hemmamålet resulterade i ett reduceringsmål då Hannes Sahlin på ett läckert sätt skruvat en hörna direkt in i mål.

ÖIS jagade intensivt en kvittering med inbytta Hannes Sahlin, Anton Henriksson och Dardan Mustafa på plan. Men Rödblått stannade på 1 gjort mål denna eftermiddag och föll därmed på Vikingavallen.

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn

Detaljer

Datum Tid Tävling Säsong
21 maj, 2016 16:00 Superettan 2016

Ground

Vikingavallen
Hövdingavägen 7, 187 77 Täby, Sverige

Resultat

Lag1:a halvlek2:a halvlekResultatUtfall
IK Frej Täby112Vinst
ÖIS011Förlust

ÖIS

# Spelare Position Mål Assist Gula Röda
2David Johansson 6Försvarare0000
5Johan HammarFörsvarare0000
6Hannes Sahlin 2Försvarare1000
8Andreas Östling 10Mittfältare0010
11William AtashkadehAnfallare0000
14Daniel PaulsonMittfältare0000
24Fredrik BjörckFörsvarare0000