ÖIS - Halmstads BK - Örgryte Fotboll

ÖIS – Halmstads BK

Matchreferat

Vackert spel och många chanser – men noll poäng. ÖIS föll hemma mot Halmstad i en händelserik match.

Det var ett spelsuget ÖIS som klev ut på Gamla Ullevis gräsmatta under en stekande sol. Med den snöpliga förlusten mot Frej färskt i minnet så var hungern stor efter en seger och tre poäng, vilket i kombination med hemmapubliken i ryggen fick ÖIS att gå framåt direkt.

Det var dock Halmstad som tog ledningen i matchen. I den åttonde minuten hittade Halmstad in med en boll bakom Fredrik Björck där hallänningarnas skyttekung Alexander Ruud Tveeter dök upp. Anfallaren sköt direkt och Robertino Kljajic kunde inte mota undan bollen.

Kort därpå ringde det igen bakom Kljajic. En andraboll på ett högerinlägg nådde fram till Andreas Bengtsson som från några meters håll kunde sätta 2-0 till bortalaget. En tung start, men ÖIS repade mod och gav sig iväg framåt för att ta sig tillbaka in i matchen. Johan Hammar fick en ypperlig chans att reducera till 2-1, när han kom högst på en hörna. Mittbackens nick tog dock i ribban och ut.

Även William Atashkadeh var nära att måla, men hans markskott i den 25:e minuten blev inte fullt ut som han önskade utan gick på fel sida stolpen. Reducering kom dock så småningom – på straff. Efter att en Halmstad-försvarare fått bollen på handen så fick Sebastian Ohlsson chansen från elva meter. Ohlsson gick på kraft och satte bollen distinkt mitt i målet.

Under de sista tio minuterna av halvleken så hade båda lagen möjlighet att utöka sin målskörd. För Halmstad så sköt giftige Ruud Tveter i stolpen, och i rödblått så hade George Mourad ett tungt skott och därtill var lagets hörnor ett ständigt giftigt vapen. Halmstad stod dock pall och fick med sig 2-1 in i pausen.

Starten av den andra halvleken blev händelserik. Ruud Tveter var åter framme och oroade men fick se sitt avslut från några meter flyga över. Kort därpå fick ÖIS de facto in en kvittering – men Fredrik Björck blev i det fallet avblåst för offside. ”Målet” gav ändå energi och ÖIS trummade på för en kvittering. Bollen dansade nästan på mållinjen vid ett tillfälle och stämningen höjdes på Gamla Ullevi.

Marcus Lantz bytte in Dardan Mustafa och Rasmus Bozic och skapade ett rejält tryck mot Halmstads-målet. Nämnde Mustafa visade tekniska kvalitéer och fick iväg ett skott som styrdes farligt, men utan att målvakt Lukic behövde ingripa.

Ytterligare offensiv kraft i form av Anton Henriksson byttes in och allt fler rödblå flyttade fram sina positioner. ÖIS kom flertalet gånger nära en kvittering, men Halmstad försvarade sig med näbbar och klor och gjorde det bra mot de allt mer frekventa lyftningarna och inspelen i straffområdet. I den 93:e minuten kom så den gyllene möjligheten, och det var Fredrik Björck som fick den. Inte heller denna gång blev det emellertid mål utan nicken gick över. Inte långt därefter blåstes matchen av och Halmstad kunde titulera sig vinnare i en jämn och underhållande match.

Trots vackert spel och stort hjärta hos spelarna blev det alltså inga rödblå poäng denna gång. Nästa chans till det kommer tisdag 7/6, borta mot Värnamo.

ÖIS – Halmstads BK 1-2 (1-2)

0-1 (8’) Alexander Ruud Tveeter

0-2 (13) Andreas Bengtsson

1-2 (35’) Sebastian Ohlsson (straff)

Varningar ÖIS: Östling, Mourad

Publik: 2 404

ÖIS:

Kljajic

Anklev, Björck, Hammar, Sahlin (77’ Henriksson)

Paulson, Lindström (65’ Bozic), Östling, Ohlsson

Mourad, Atashkadeh (62’ Mustafa)

 

Text: Andreas Kristensson

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn

Detaljer

Datum Tid Tävling Säsong
30 maj, 2016 19:30 Superettan 2016

Ground

Gamla Ullevi
Ullevigatan 5, 411 39 Göteborg, Sverige

Resultat

Lag1:a halvlek2:a halvlekResultatUtfall
ÖIS101Förlust
Halmstads BK202Vinst

ÖIS

# Spelare Position Mål Assist Gula Röda
5Johan HammarFörsvarare0000
6Hannes Sahlin 23Försvarare0000
8Andreas ÖstlingMittfältare0010
11William Atashkadeh 10Anfallare0000
14Daniel PaulsonMittfältare0000
19Rasmus Andernil Bozic 7Mittfältare0000
24Fredrik BjörckFörsvarare0000