IFK Värnamo - ÖIS - Örgryte Fotboll

IFK Värnamo – ÖIS

Matchreferat

Det bjöds på många mål när ÖIS under tisdagskvällen gästade IFK Värnamo. Tyvärr ur rödblå synvinkel gjordes bara två stycken i rätt mål vilket innebär noll poäng att ta med sig tillbaka till Göteborg.

Det var hemmalaget Värnamo som kom ut starkast i inledningen. Med en intensiv press fick man bollen i sin ägo och vårdade den sedan väl. Efter hand kom dock ÖIS in i spelet på ett bättre sätt och lyckades spela sig förbi pressen i större utsträckning.

Så värst många målchanser fick publiken på Finnvedsvallen inte se till en början, men när klockan hade tickat upp mot 25 spelade minuter så vreds temperaturen upp i matchen. Duktige mittfältaren Johan Svahn fick iväg ett direktskott som tvingade Robertino Kljajic till en fin räddning, och det blev starten på en innehållsrik period av matchen.

I minut 28 tog Värnamo ledningen genom Isaam Jebali. Värnamo bröt först ett uppspel vilket gav Jebali möjlighet att attackera mot en ÖIS-backlinje på väg framåt. Efter att ha petat bollen förbi Björck och sedan rundat Kljajic kunde Jebali lägga in bollen i ett öppet mål fram till 1-0.

ÖIS svarade dock bra på målet och Daniel Paulson tryckte iväg ett tungt skott mot den första stolpen som sånär gav utdelning. Den kom istället minuten därpå, tack vare en snabbt slagen frispark. Via Lindström, Ohlsson och Mourad hittade bollen fram till Atashkadeh som med ett snabbt avslut ordnade 1-1.

Halvleken fortlöpte i underhållande stil där lagen kontraslog på varandra. Innan signalen för pausvilan kom skulle det dock infalla ett mål till, och det var Värnamo som gjorde det. En kort hörna från Svahn hittade Jebali som slog till direkt och via Kljajic fingrar hittade nätet för andra gången.

Kvittering stod därmed på agendan för ÖIS efter pausen och intentionerna var där direkt. Dirigerat av en aktiv Andreas Östling så kom man till ett par klara målchanser där såväl Atashkadeh som just Östling hade skott som smet precis utanför stolparna.

Värnamos försvarade sig emellertid väl och fick med ett offensivt ÖIS även en del lägen till omställningar. På just en sådan fick man även in ett 3-1-mål. En fin och effektiv kombination avslutades med att Simon Olsson hittade måltjuven Pär Cederqvist som rakade in 3-1 från nära håll.

Marcus Lantz ändrade efter detta om bland såväl spelare som uppställning och i minut 80 fick man nytt liv genom reducering till 3-2. Sebastian Ohlsson stod för eminent förarbete på vänsterkanten och slog in bollen i straffområdet. Där kom en framstormande Björn Anklev som med ett behärskat skott hittade nätmaskorna.

Hoppet om poäng dog dessvärre tio minuter senare när Cederqvist hamrade i spiken i kistan. Värnamo vinner matchen med 4-2 och klättrar mot toppen av tabellen. För ÖIS del väntar ny bortamatch på lördag, mot AFC United.

Värnamo – ÖIS 4-2 (2-1)

1-0 (28’) Isaam Jebali (Pär Cederqvist)

1-1 (36’) William Atashkadeh (George Mourad)

2-1 (43’) Isaam Jebali (Johan Svahn)

3-1 (74’) Pär Cederqvist (Simon Nilsson)

3-2 (80’) Björn Anklev (Sebastian Ohlsson)

4-2 (91’) Pär Cederqvist (Isaam Jebali)

Varningar Värnamo: Engström, Jebali

Varningar ÖIS: Anklev, Östling, Atashkadeh, Lindström

ÖIS:

Kljajic

Anklev, Björck, Hammar, Bohman (75’ Sahlin)

Paulson (80’ Mustafa), Lindström, Östling (75’ Bozic), Ohlsson

Mourad, Atashkadeh

 

Text: Andreas Kristensson

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn

Detaljer

Datum Tid Tävling Säsong
7 juni, 2016 19:30 Superettan 2016

Ground

Finnvedsvallen
Sandgatan 8-10, 331 34 Värnamo, Sverige

Resultat

Lag1:a halvlek2:a halvlekResultatUtfall
IFK Värnamo224Vinst
ÖIS112Förlust

ÖIS

# Spelare Position Mål Assist Gula Röda
5Johan HammarFörsvarare0000
6Hannes Sahlin 18Försvarare0000
8Andreas Östling 19Mittfältare0010
11William AtashkadehAnfallare1010
14Daniel Paulson 10Mittfältare0000
19Rasmus Andernil Bozic 8Mittfältare0000
24Fredrik BjörckFörsvarare0000