ÖIS – Norrby IF (Tr.) - Örgryte Fotboll

ÖIS – Norrby IF (Tr.)

Matchreferat

Årets första seger bärgad
På det tredje försöket kom den första vinsten. Efter en mållös första halvlek mot Norrby så gick proppen ur, och ÖIS sprang iväg till 4-1.

På grund av vädret flyttades dagens träningsmatch, från rusket på Valhalla till värmen inne i Serneke Arena. Efter två mediokra insatser så var det i dag bara vinst som räknades och Marcus Lantz ställde en startelva på benen som mycket väl kan vara den som får chansen i seriepremiären. Noterbart är att alla fem nyförvärv fick börja på bänken, inklusive Dardan Mustafa.

Matchen inleddes i ett makligt tempo. ÖIS spel var avvaktande och även om man hade bollen mycket så hände desto mindre. Efter tjugo minuter så blev dessbättre ÖIS slutprodukt vassare och man lyckades skapa flertalet målchanser.

Atashkadeh, Ohlsson och Paulson fick många chanser att spräcka nollan men var lika kalla i avsluten som den fallande snön under morgonen. Paulson nickade över i ypperligt läge, Ohlsson sköt men missade och Atashkadeh fick till och med friläge som inte heller det kunde förvaltas. 0-0 stod sig in i pausen.

Det skulle dock inte dröja länge innan proppen gick ur. Bara någon minut in på den andra halvleken så sköt Atashkadeh sitt andra mål för året på passning från Anklev. Och mer skulle komma. Atashkadeh samspelade elegant med Ohlsson och hastigt och lustigt var ställningen 2-0. Knappt hade det noterats innan ÖIS hade 3-0 via ett självmål och strax därpå så ordnade Atashkadeh 4-0 från straffpunkten.

Efter målet var det debutdags för Dardan Mustafa som tillsammans med Johan Hammar äntrade plastmattan. Mustafa såg något ringrostig ut men hade ett par fina aktioner och stod för en fullt godkänd insats. Vad gäller matchen i övrigt så fick Norrby en spelare utvisad vilket drog ner tempot en aning, något som förstärktes än mer när ÖIS sedan gjorde sex ytterligare byten. Norrby fick dock in en reducering via ett långskott och inte heller denna gång fick Kljajic hålla nollan.

4-1 blev slutresultatet i en match där ÖIS visade upp ett ganska trevligt spel. Med bättre skärpa i avsluten så hade siffrorna blivit större. Man ska dock ha med sig i den här segern att Norrby fortfarande bygger upp sitt lag för säsongen och inte alls är lika långt i sina förberedelser. Var ÖIS står får därmed fortfarande anses vara något oklart, men en seger är som bekant alltid en seger.

ÖIS – Norrby 4-1 (0-0)
1-0 49’ William Atashkadeh (Björn Anklev)
2-0 56’ Sebastian Ohlsson (William Atashkadeh)
3-0 58’ Självmål
4-0 61’ William Atashkadeh (straff)
4-1 72’

Text från svenskafans.com

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn

Detaljer

Datum Tid Tävling Säsong
20 februari, 2016 12:00 Träningsmatch 2016

Ground

Valhalla IP
Valhallagatan 6, 412 51 Göteborg, Sverige

Resultat

Lag1:a halvlek2:a halvlekResultatUtfall
ÖIS044Vinst
Norrby IF011Förlust