ÖIS – Halmstads BK (Tr.) - Örgryte Fotboll

ÖIS – Halmstads BK (Tr.)

Matchreferat

ÖIS ställdes inför ett tufft test under lördagen när ex-allsvenska Halmstad, mångas favorit till att vinna Superettan, kom på besök till Valhalla. Matchen blev tuff och tät och slutade 0-0 efter en gedigen försvarsinsats från rödblått.

ÖIS kom återigen till spel utan de två främsta anfallsessen, William Atashkadeh och Sebastian Ohlsson (sjuk). I Atashkadehs fall rör det sig om höftproblem vilket gör honom till ett osäkert kort till starten på Superettan, rapporterar GP. I hans frånvaro blev det en ny start för Dardan Mustafa, den här gången ihop med kapten George Mourad.

Halmstad kom till spel med en namnkunnig elva i en 3-5-2-modell, där Junes Barny i den centrala mittfältsmodellen agerade spelmotor. ÖIS lyckades dock skärma av honom väl via ett bra positionsspel från Mourad och Mustafa. Ihop med ett effektivt presspel, ofta igångsatt av en ihärdigt instruerandes Lantz, gav det stora problem för Halmstad i uppspelsfasen.

ÖIS tilläts rulla runt aningen mer bekvämt, men saknade finess när man gick framåt och kom sällan runt på kanterna så som varit gångbart i tidigare matcher. De båda lagens defensiva klass medförde att det skapades ytterst få målchanser. Hetast under den första halvleken blev det istället vid mittlinjen strax innan paus, då Barny gick omkull till synes enkelt. Mourad ilsknade till och fällde en kommentar om ambulans vilket fick bortatränaren Janne Jönsson att skälla på såväl honom som Lantz.

Aktörerna kylde ner sig under pausen och satte sedan igång en andra halvlek som såg likartad ut som den första. Försvarsarbetet från båda håll var fortsatt stabilt, inte minst från ÖIS sida där Hammar och Björck tog hand om de bollar som kom emot dem. Just Björck visade upp eminent försvarsarbete när han i minut 57 vann kampen mot Fredrik Olsson och räddade upp ett halvt friläge, uppkommet efter ett Halmstad fått ett sällsynt kontringsläge.

Än närmare mål var ÖIS bara minuter tidigare, när Hampus Bohman levererade ett perfekt inlägg med sin vänsterfot. Hammar kom högst och nickade mot den bortre stolpen – men fick se bollen gå metern utanför. ÖIS skapade ytterligare några hörnor som blev halvfarliga, men i övrigt ekade det tomt i målchanskolumnen och matchen slutade 0-0.

ÖIS går därmed igenom Hallands-turnén obesegrade i form av två oavgjorda resultat och en vinst. Med två veckor till seriepremiären kan vi konstatera att lagets defensiv och struktur imponerade. Förhoppningsvis kan anfallsspelet blomma ut i nästa veckas genrep mot Kvik Halden, innan det sedan börjar på allvar.

ÖIS – Halmstad 0-0 (0-0)

Varningar ÖIS: Mustafa, Johansson
Publik: 491

ANDREAS KRISTENSSON, SVENSKAFANS
Se hela artikeln HÄR

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn

Detaljer

Datum Tid Tävling Säsong
19 mars, 2016 12:00 Träningsmatch 2016

Ground

Valhalla IP
Valhallagatan 6, 412 51 Göteborg, Sverige

Resultat

Lag1:a halvlek2:a halvlekResultatUtfall
ÖIS000Oavgjort
Halmstads BK000Oavgjort