ÖIS – Kvik Halden (Tr.) - Örgryte Fotboll

ÖIS – Kvik Halden (Tr.)

Matchreferat

ÖIS låg skrynkligt till i genrepet mot norska Kvik Halden. 0-2-underläget förvandlades dock till 3-2 på blott sju minuter efter pausen vilket också blev slutresultatet, och ÖIS går därmed in i nästa veckas premiär med en seger i ryggen.

Det var kallt, småregnigt och ödsligt på Nya Ullevi denna långfredag, och ÖIS spel gjorde ingenting för att höja temperaturen. De första tio minuterna lovade förvisso gott då Sebastian Ohlsson, tillbaka från sjukdom, visade upp sin bollskicklighet och startade ett par anfall, men den inledande optimismen lade sig snabbt.

I den femtonde minuten kom Kvik Halden på en omställning. Bollen sökte sig till Øystein Næsheim som från en position bortom Kljajic högra stolpe kunde rulla bollen förbi en täckande Björck och in i mål. Målet gav ÖIS bekymmer och spelet låste sig. Kvik Halden låg tätt i markeringsspelet vilket ofta tvingade ÖIS till ett längre spel som man hade svårt att bemästra.

Några halvchanser skapades, men det var gästerna som stod för nästa mål. ÖIS spelade fast sig på egen planhalva istället för att rensa när läget fanns, och till slut var det Kljajic som blev syndabocken när han misslyckades och slog bollen rakt i gapet på en bortaspelare. Norrmännen tackade och tog emot, i synnerhet Næsheim som blev den som fick avsluta attacken fram till 2-0.

Bättring var ett måste i den andra halvleken, till vilken Jakob Lindström byttes in istället för Niklas Klingberg. Lindström värmde upp med att slå några bollar i krysset och även när han kom in i spel var han skottsugen. Avslutet i minut 48 smet dock utanför stolpen, men den aktionen och Lindströms intåg som helhet gav energi till laget.

Tio minuter senare kom så den viktiga reduceringen, när Daniel Paulson höll sig framme och tryckte in returen på Sebastian Ohlssons nick. Fem minuter senare var det dags igen när Björn Anklev fick yta och kom igenom på sin högerkant. Anklev slog in bollen mot sina lagkamrater men blev aningen missriktad och träffade istället en bortaspelare som styrde bollen in i mål. Hastigt och lustigt var det kvitterat, men ÖIS nöjde sig inte där.

Via en utsökt djupledsboll från Andreas Östlings högerfot så fick Paulson ett fritt läge mot mål. Den norska målvakten kom ut väl och fick kontakt med Paulsons avslut, men i kamp med försvarare kunde Paulson se bollen rulla in i mål fram till 3-2 – ett mål som blev matchens sista. Kljajic ställde dock till det för sig ytterligare en gång och gav Kvik Halden möjlighet att kvittera men norrmännen lyckades inte utnyttja den bjudningen.

Två vitt skilda halvlekar blev avslutningen på den här försäsongen som för ÖIS del slutar med fyra segrar, tre oavgjorda och en förlust. Nu stundar allvaret och det gäller att den första halvlekens osäkerhet och slarv idag är bortstädat till nästa söndag. Då börjar det.

ÖIS – Kvik Halden 3-2 (0-2)
0-1 (15’) Øystein Næsheim
0-2 (30’) Øystein Næsheim
1-2 (58’) Daniel Paulson (Sebastian Ohlsson)
2-2 (63’) Självmål
3-2 (65’) Daniel Paulson (Andreas Östling)

ANDREAS KRISTENSSON, ÖRGRYTE SVENSKAFANS
Se artikeln HÄR
Foto: Photosbystefan.com

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn

Detaljer

Datum Tid Tävling Säsong
25 mars, 2016 12:00 Träningsmatch 2016

Ground

Ullevi
Ullevigaraget, 411 01 Göteborg, Sverige

Resultat

Lag1:a halvlek2:a halvlekResultatUtfall
ÖIS033Vinst
Kvik Halden202Förlust