IFK Göteborg – Örgryte IS - Örgryte Fotboll

IFK Göteborg – Örgryte IS

Matchreferat

GAMLA ULLEVI. ÖIS skapade de flesta chanserna – men det var IFK Göteborg som vann Genrepet med 1-0. Målskytt blev 16-årige Benjamin Nygren. Nu väntar seriepremiär borta mot Varbergs BoIS.

Derbyt inleddes med en härlig intensitet. Det var några heta dueller där det small på i närkamperna och spelet var jämnt. Första halvlek bjöd på tre varningar.

ÖIS var det lag som skapade de flesta chanserna och var även ytterst nära ett ledningsmål genom Anton Lans. Efter ett fint anfall där Simon Nilsson spelade in bollen som Daniel Sliper hoppade över. Lans avslut klockrent i stolpen efter en halvtimmes spel.

Dessutom hade Jacob Ericsson två fina inlägg mot Alibek Aliev som inte fick till nickarna riktigt. Även David Engström var nära på två inlägg, men nådde inte hela vägen fram. I halvlekens sista minut fick även Diego Montiel iväg ett avslut från nära håll efter ett nytt fint ÖIS-anfall. Erik Dahlin i IFK-målet räddade och 0-0 var halvtidsresultatet.

Direkt i inledningen av andra halvlek fick ÖIS ett jätteläge. Aliev kom helt fri mot Dahlin efter en fantastisk framspelning av Montiel som var på spelhumör i matchen. Aliev fick gott om tid på sig, men fick inte till avslutet och Dahlin kunde rädda.

Med knappa 20 minuter kvar av matchen hade IFK Göteborg en stark period. Först hade Mix Diskerud ett bra volleyavslut efter ett fint anfall. På den efterföljande hörnan föll sedan målet. Den 16-årige debutanten Benjamin Nygren hade inte varit på planen många minuter innan han kunde nicka in 1-0 efter 76 minuters spel.

ÖIS var nära med en snabb replik endast två minuter senare, men Emil Skoghs skott från nära håll gick utanför. Närmare än så kom inte ÖIS en kvittering. ÖIS skapade fler lägen, men det var IFK Göteborg som avgick med en uddamålsseger i Genrepet.

Efter en lång försäsong är vi nu framme vid seriepremiär borta mot Varbergs BoIS tisdag 3 april Missa inte det – Köp din biljett redan nu!

H.A Bygg utsåg Diego Montiel till ÖIS bästa spelare i Genrepet.

IFK Göteborg – Örgryte IS 1-0
76´  1-0 Benjamin Nygren

Så startade ÖIS
1 Stojan Lukic
29 Danny Ervik – 23 David Engström – 5 Anton Lans
22 Filip Almström Tähti – 8 Jakob Lindström – 20 Diego Montiel – 18 Jacob Ericsson (K)
9 Simon Nilsson – 96 Alibek Aliev – 7 Daniel Sliper

Avbytare
30 Oskar Blank, 3 Karl-Johan Lindblad, 6 Hannes Sahlin, 10 Mohamed Said, 15 Gustav Ludwigson, 17 Emil Skogh, 19 Jesper Jörnvik, 27 Jens Cajuste.

 

Missa inte!

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår nya webshop Store 1887

Följ ÖIS på bortaplan – Beställ ditt Bortakort

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn

Detaljer

Datum Tid Tävling Säsong
24 mars, 2018 13:00 Träningsmatch 2018

Ground

Gamla Ullevi (borta)
Ullevigatan 5, 411 39 Göteborg, Sverige

Resultat

Lag1:a halvlek2:a halvlekResultatUtfall
IFK Göteborg011Vinst
ÖIS000Förlust