ÖIS – Östers IF - Örgryte Fotboll

ÖIS – Östers IF

Matchreferat

Efter en händelsefattig första halvlek exploderade matchen i andra. Mål, straff, ramträff och utvisningar. Andra halvleken hade det mesta. När 90 minuter hade passerat hade lagen gjort varsitt mål. Därmed delade ÖIS och Öster på poängen efter 1-1.

Vädermässigt var det perfekta förhållanden för en riktig fotbollsfest. Helt molnfritt och med en stark lysande sol. Mattan var som vanligt fläckfritt med. Själva inledningen på matchen fanns det mer att önska av.

Det fanns inte mycket alls att rapportera om från första halvleken. Båda ÖIS och Östers IF försökte, men hade väldigt svårt att skapa målchanser. Gästerna Öster inledde aningen piggare, men hade inga direkta chanser.

ÖIS kom in i matchen mer och mer och hade en del långa anfall. Kanterna hade flertalet inlägg, men några avslut kom inte riktigt. Hörnor skapades också, men det där sista fattades. Närmast kom Johan Hammar som nådde högst på en hörna. Nicken gick mot mål, men Robin Malmkvist fick en hand på bollen och stötte ut bollen till en ny hörna.

I slutet av första halvlek brottades Andreas Östling ner av Jonathan Drott. Publiken och ÖIS-spelarna reagerade och ropade på straff. Domaren friade och dömde istället hörna. Därmed gick båda lagen in till halvtidsvilan mållösa.

Andra halvleken inleddes på värsta tänkbara vis. I 55:e minuten fick Alexis Yougouda Kada sitt andra gula kort i matchen och visades ut. Mittfältaren gick in i en närkamp om bollen på mittplan. Domaren bedömde det som farligt spel och visade ut honom.

Endast fem minuter senare utnyttjade Öster det numerära överläget och tog ledningen med 1-0 i den 59:e minuten. Vänsterbacken Elmin Nurkic snappade upp ett felpass på offensiv planhalva, drev bollen några meter och avlossade ett skott. Avslutet var välplacerat och letade sig in precis vid ena stolpen bakom Stojan Lukic.

ÖIS-spelarna krigade på och plötsligt ändrades förutsättningarna helt. Efter dryga 70 minuter blev Karl-Johan Lindblad utvisad efter att ha rivit ner William Atashkadeh i straffområdet. Domaren bedömde det som frilägesutvisning.

Fram stegade Martin Mutumba som bara minuter tidigare hade blivit inbytt. Den rutinerade yttern slog säkert in straffen bakom Robin Malmkvist. Målvakten i ena hörnet, bollen i det andra. 1-1 efter 73 minuter.

Efter målet var ÖIS fyllt med energi och tryckte på för ett ledningsmål. Martin Mutumba var sånär på att fullborda vändningen på egen hand. Daniel Paulson bröt sig loss på sin kant och hittade in till Mutumba vars skott blockades precis framför mål.

Kort efteråt stack Öster upp med en frispark som höll på att resultera i ett baklängesmål. Kapten Mario Vasilj nådde högst och nickade klockrent bollen i ribban. Det var den sista heta målchansen i matchen som slutade 1-1.

Andra halvlek var totala motsatsen till den första halvleken som inte går till historien som en av de mest sevärda halvlekarna. I andra halvlek hände nästan allt. Mål, straff, ramträff och utvisningar. Ja, det var en minst sagt händelserik sista 45 minuter som slutade oavgjort. Därmed delade de rödblåa klubbarna på poängen och lämnade Gamla Ullevi med varsin poäng.

Nästa hemmamatch spelas torsdag 11 maj. Då är det äntligen dags för Originalderbyt! Ses på Gamla Ullevi.

 

Örgryte IS – Östers IF 1-1
59´  0-1 Elmin Nurkic
73´  1-1 Martin Mutumba (straff)

Så startade ÖIS
1 Stojan Lukic
2 David Johansson – 5 Johan Hammar (K) – 6 Hannes Sahlin – 18 Jacob Ericsson
7 Daniel Sliper – 8 Andreas Östling – 44 Alexis – 14 Daniel Paulson
3 Johan Elmander – 11 William Atashkadeh

Avbytare
12 Kristoffer Björk, 21 Tommie Veljovic, 19 Rasmus Bozic, 22 Martin Mutumba, 27 Jens Cajuste, 31 Tim Stolt Hermansson.

Dagens publiksiffra: 2 221.

 

Läs mer om matchen:

GP: 1, 2, 3.

Fotbollskanalen

GT: 1, 2.

Smålandsposten

Aftonbladet

 

Biljetter till nästa hemmamatch – Originalderbyt 11 maj!

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn

Detaljer

Datum Tid Tävling Säsong
1 maj, 2017 15:00 Superettan 2017

Ground

Gamla Ullevi
Ullevigatan 5, 411 39 Göteborg, Sverige

Resultat

Lag1:a halvlek2:a halvlekResultatUtfall
ÖIS011Oavgjort
Östers IF011Oavgjort

ÖIS

# Spelare Position Mål Assist Gula Röda
1Stojan LukicMålvakter0000
2David JohanssonFörsvarare0000
3Johan ElmanderAnfallare0010
5Johan HammarFörsvarare0000
6Hannes SahlinFörsvarare0000
7Daniel Sliper 22Mittfältare0000
8Andreas ÖstlingMittfältare0000
11William AtashkadehAnfallare0000
14Daniel PaulsonMittfältare0000
18Jacob EricssonFörsvarare0000
12Kristoffer BjörkMålvakter0000
19Rasmus Andernil BozicMittfältare0000
21Tommie VeljovicFörsvarare0000
22Martin Kayongo-Mutumba 7Mittfältare1000
27Jens CajusteMittfältare0000