Örgryte IS – Utsiktens BK - Örgryte Fotboll

Örgryte IS – Utsiktens BK

Matchreferat

ÖIS trivdes bra på Bravida Arena. Utsiktens BK besegrades med klara 3-0 efter fint spel av Sällskapet. Målen prickades in av David Engström, Daniel Sliper och debutanten Gustav Ludwigson.

Det blev en annan matchbild i dagens match mot Utsikten jämfört med senaste matchen mot Elfsborg. ÖIS hade mest boll och styrde matchen. De rödblåa rullade boll och hade flera fina anfall.

På högerkanten var startdebutanten Jesper Jörnvik frejdig och ordnade fram flertalet hörnor. En av dessa resulterade i öppningsmålet. Diego Montiel servade in hörnan och David Engström forcerade mot mål och kunde stöta in 1-0 från nära håll i den 23:e minuten.

ÖIS fortsatte att kontrollera matchen och äga mycket boll. Sällskapet tryckte på för ytterligare ett mål, men 1-0 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek fortsatte i samma stil och det dröjde inte länge innan tvåan kom. Efter ett fint anfall med rappt passningsspel kunde inbytte Daniel Sliper behärskat rulla in 2-0 nere i bortre hörnet i den 50:e minuten.

Kort efter målet stack Utsikten upp på en snabb omställning. Kamal Mustafa laddade bössan och drog iväg ett skott mot främre krysset. Stojan Lukic var alert och gjorde en fin enhandsräddning.

Trots att ÖIS hade det mesta av bollen var det Utsikten som skapade de hetaste chanserna på slutet. Kalle Lindblad tvingades nicka undan en farlig frispark och Robert Lipovac brände ett friläge.

I matchens sista minuter föll även det tredje målet i matchen och det var ÖIS som gjorde det. Efter en upprullning fick Mohamed Said bollen. 18-åringen fick en felträff när han skulle gå på avslut. Bollen letade sig då fram till Gustav Ludwigson som dundrade in 3-0 i nättaket från nära håll. En härlig debut för Ludwigson som byttes in efter 70 minuter.

Nästa match spelas nästa lördag 24 februari. Då är det Falkenbergs FF som gästar ÖIS-gården.

 

Örgryte IS – Utsiktens BK 3-0
23´  1-0 David Engström
50´  2-0 Daniel Sliper
90´  3-0 Gustav Ludwigson

Så startade ÖIS
1 Stojan Lukic
3 Karl-Johan Lindblad – 23 David Engström – 5 Anton Lans
19 Jesper Jörnvik – 8 Jakob Lindström – 9 Simon Nilsson – 18 Jacob Ericsson
14 Daniel Paulson (K) – 20 Diego Montiel
17 Emil Skogh

Avbytare
30 Oskar Blank, 6 Hannes Sahlin, 7 Daniel Sliper, 10 Mohamed Said, 15 Gustav Ludwigson, 27 Jens Cajuste.

 

Missa inte!

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår nya webshop Store 1887

Följ ÖIS på bortaplan – Beställ ditt Bortakort

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn

Detaljer

Datum Tid Tävling Säsong
17 februari, 2018 12:00 Träningsmatch 2018

Ground

Bravida Arena
Inlandsgatan 48, 417 15 Göteborg, Sverige

Resultat

Lag1:a halvlek2:a halvlekResultatUtfall
ÖIS123Vinst
UBK000Förlust