Utsikten - ÖIS (Tr.) - Örgryte Fotboll

Utsikten – ÖIS (Tr.)

Matchreferat

ÖIS hämtade hem seger på Hisingen

I regnet under strålkastarskenet på Bravida Arena tog ÖIS i dag årets andra seger. Matchen mot Utsikten slutade 1-0, men vinsten kategoriseras in i facket ”utan att imponera”.

Lagom till avspark började regnet att falla över Hisingen och dess nya arena dit man i dag tvingades ta sig. Marcus Lantz skickade ut ett starkt lag, där två personer dock saknades. William Atashkadeh och Andreas Östling satt båda vid sidan av, varav den senare gjorde det med ryggkänningar. Östling har dessbättre tränat under veckan och det ska inte vara någon fara med honom.

Vad gäller matchen så bjöds de tappra i kylan på läktaren på intet sätt på något skönspel. Utsikten ställde upp på sedvanligt defensivt sätt med många spelare bakom bollen och stängde igen ytorna centralt. ÖIS hittade få vägar fram och tvingades ofta vända hemåt och rulla runt bollen i backlinjen.

De få gånger ÖIS kom till målchanser var när man slog den lite mer överraskande bollen ut på kanten. Såväl Hammar som Lindström stod för precisa crosspassningar ut till Anklev på högerkanten, vars inspel sedan sånär gick fram. Strax innan halvtidsvilan fick så ÖIS in bollen bakom duktige Axel Wibrån genom Dardan Mustafa. Hans avslut från nära håll föregick emellertid av att han stod i offsideposition och målet blåstes korrekt bort.

En medioker halvlek var sedan över, och den andra blev inte mycket bättre. Tempot var fortsatt tämligen lågt och Utsikten försvarade sig väl. Efter cirka en timme spelad fick de dock kapitulera. ÖIS hittade in framför Utsiktens backlinje och Anton Henriksson, som bytte av Mustafa, tog position till vänster i straffområdet. Via ett försvarsben styrdes hans skott in bakom Wibrån fram till 1-0.

Målet kom efter en period där Utsikten skapade flertalet hörnor och satte lite press mot ÖIS-målet. Björk och försvaret redde dock ut dem och just Björk hamnade i rampljuset något senare när han rusade ut och stod för en fin räddning på ett närskott. Men närmast ytterligare mål var faktiskt ÖIS, genom Björn Anklev. Ett misslyckat inlägg blev nästan till ett perfekt skott, men bollen studsade i ribban och ut istället för att hitta nätet.

Siffrorna stannade vid 1-0 och årets andra ÖIS-seger är därmed i hamn. Man tar den dock utan att imponera och med en knapp månad till seriestart väntar vi fortfarande på att laget ska växla upp på allvar.

Utsikten – ÖIS 0-1 (0-0)
0-1 (63’) Anton Henriksson

ÖIS:
Björk
Anklev, Björck (66’ Bozic), Hammar (46’ Sahlin), Bohman
Paulson, Lindström, Klingberg, Ohlsson
Mourad, Mustafa (58’ Henriksson)

Text från svenskafans.com

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn

Detaljer

Datum Tid Tävling Säsong
5 mars, 2016 17:00 Träningsmatch 2016

Ground

Bravida Arena
Inlandsgatan 48, 417 15 Göteborg, Sverige

Resultat

LagResultatUtfall
UBK0Förlust
ÖIS1Vinst