Nyheter


Filip Stenström ny assisterande i U17

22 november 2017

ÖIS akademi fortsätter bygget för kommande säsong. Tidigare i dag blev Fonti Kanu klar för U19. Under onsdagskvällen blev det även klart att förre MFF:aren Filip Stenström går in som assisterande tränare för U17.

Som tonåring flyttade Filip Stenström från Västerås SK till Malmö FF. Under sin tid i Skåneklubben hann det bli fyra framträdanden i den ljusblåa tröjan i Allsvenskan. Samt en match i Champions League-kvalet mot skotska Rangers.

Tyvärr satte skador käppar i hjulet för försvararen. Stenström gick vidare till Ängelholms FF där han senare avslutade karriären som 23-åring 2014. Han har nu sadlat om till att bli ledare och skrev i dag onsdag på för ÖIS.

För 26-åringen blir det även ett kärt återseende med ÖIS spelarutvecklare Hans Gren som var Filips tränare i Malmö FF. Stenström får rollen som assisterande tränare i U17 och kommer att ingå i ledarstaben tillsammans med Nicholas Wallin Nastaj och Ali Limané.  Kontraktet är skrivet på ett år.

Niklas Allbäck, akademichef Örgryte IS
– Det känns oerhört roligt att få in Filip i vår akademiorganisation. Vi har försökt få in Filip i över ett års tid och att nu kunna presentera han som en del i ÖIS känns förbannat bra. Det är inte varje dag en spelare som spelat på absoluta högsta nationella nivå ansluter till organisationen. Jag tror att Filip kommer kunna komma in och bidra direkt med mycket engagemang och stor kunskap kring kravbild och utveckling av våra unga talanger.

Filip Stenström
– Det är väldigt roligt och inspirerande att få komma tillbaka till fotbollen igen. Det blir spännande att bli en del av ÖIS och få chansen att vara med och utveckla deras ungdomar. Jag tror att jag har mycket att bidra med.

ÖIS Fotboll välkomnar Filip till Sällskapet och ser fram emot säsongen 2018.

Detta är akademins andra tillskott under onsdagen. Tidigare i dag presenterades även landslagsmeriterade Fonti Kanu som ny spelare i U19.

 

Text: Johan Velagic