Nyheter


Förlust borta mot Jönköping Södra

En svag insats från ÖIS slutade med förlust borta mot Jönköping Södra.

Första halvlek var till en början mycket avvaktande och efter 15 minuter hade inget av lagen haft någon större målchans. Det var dock tydligt att hemmalaget höll i taktpinnen. Matchens första mål kom i den 19:e matchminuten efter att Dzenis Kozica kombinerat sig fram till ett friläge där han enkelt placerade in bollen. Efter målet tog Jönköping Södra över allt mer och hade en stor andel av bollinnehavet.

ÖIS hade flera gånger chansen att ställa om, men fick inte till det. Istället utökade Dzenis Kozica med sitt andra mål för dagen i den 41:a minuten. En tvåfotare tog honom igenom ÖIS-försvaret där han sedan sköt in bollen högt vid första stolpe.

Andra halvlek genomfördes på ett bättre sätt än den första från ÖIS sida, men Sällskapet lyckades ändå inte att störa hemmalaget nämnvärt. Jönköping stod emot bra vid de få forceringar som ÖIS försökte sig på och var själva farliga när de tog sig upp i plan.

Matchen avslutades på ett grinigt sätt, där Enock Kwakwa i hemmalaget åkte på ett rött kort efter att endast varit på plan i några sekunder. Ytterligare tre gula kort tilldelades sedan på övertid.

ÖIS har chans att revanschera sig redan på lördag då laget åker ned till Trelleborg. Matchen spelas kl 17:30.