Nyheter


Förlust efter utvisning och straff i Växjö

Det blev tyvärr förlust i bortamatchen mot Östers IF på Visma Arena.

ÖIS fick en tuff start på matchen där man inte alls fick ordning på sitt eget spel inledningsvis ändå lyckades hålla rent i eget straffområde. Strax innan paus dök dock olyckan upp. Oliver Stanisic fick ett inlägg på axeln, ett agerande som domaren bedömde som hands även om mittbacken själv var tveksam i intervjun med Dplay i paus.

Hemmalagets Peter Petrovic placerade straffen hårt i Fredrik Anderssons högra hörn. En håll som letade sig in trots att målvakten gick åt rätt håll.

ÖIS gick alltså till pausvila i underläge 0-1 men startade den andra halvleken piggt.

Tio minuter in i den andra halvleken drog ÖIS dock på sig ett rött kort då Oliver Stanisic tvingades dra ned hemmalagets James Keene. Inte mycket att orda om då utvisningen var ganska klar.

Resten av matchen fortsatte ÖIS försöka skapa lägen men utan större framgång, istället var det hemmalagets Fredrik Lundgren som kunde utöka i den 76:e minuten efter en hörna och 2-0 blev också slutresultatet.

En tung kväll för rödblått som rullar hem mot Göteborg i detta nu för att ladda om inför nästa match som spelas redan på lördag mot GIF Sundsvall på Gamla Ullevi.

Vi hörs då.

ÖIS startade med följande elva spelare.
ÖIS startade med följande elva spelare.