Nyheter


Fredrik Björck klar som assisterande tränare

16 december 2017

ÖIS kan med glädje meddela att Fredrik Björck blir kvar i Sällskapet. 38-åringen fortsätter i ÖIS som assisterande tränare. Kontraktet är skrivet på två år och sträcker sig över säsongen 2019.

Efter en lång och och fin spelarkarriär lade Fredrik Björck i år skorna på hyllan. Sista matchen blev det dramatiska kvalavgörandet mot Mjällby AIF där han fick avsluta som anfallare (!). Nu står det klart att han fortsätter i ÖIS som assisterande tränare.

– Jag är väldigt glad att vi äntligen rott detta i hamn. Jag är glad och tacksam för att ÖIS tror på mig och vill ge mig chansen att få vara kvar i klubben och nära laget. Det är en stor ära för mig att de tycker att man har gjort något bra på den relativt korta tid jag har varit här i ÖIS. Det är något jag värderar väldigt högt, säger Fredrik Björck.

Under hösten gick en skadad Fredrik Björck in i ledarstaben som assisterande tränare till Sören Börjesson. Nu hoppas han kunna ta ytterligare kliv i sin nya roll nästa säsong.

– För egen del vill jag lära mig så mycket som möjligt i min nya yrkesroll som assisterande tränare. Jag har massor med bra kollegor runtomkring mig som jag kan lära av. För klubbens del förväntar jag mig att vi tar ett par kliv uppåt i tabellen och får en stabil säsong. Just nu är vi i ett väldigt tidigt skede. Just nu har vi bara namn på papper. Det gäller att få ihop det på ett bra sätt ute på plan. Men det ser riktigt bra ut och jag ser fram emot att få jobba med dessa spelare. Sen känns det som att det händer mycket positivt i klubben för tillfället med bland annat vår nya matchtröja till nästa säsong. Det är lite extra gött att vara ÖIS:are just nu, säger Björck.

Som spelare slog Björck igenom i Västra Frölunda i Allsvenskan runt milleniumskiftet. AIK fick upp ögonen för mittbacken och plockade in honom. Därefter lirade han i Helsingborgs IF, IF Elfsborg och BK Häcken i Sverige. Björck hann även med några säsonger utomlands i danska Esbjerg och norska Tromsö.

Inför säsongen 2015 anslöt 38-åringen till ÖIS. Under första säsongen var han med och spelade upp klubben till Superettan. Totalt blev det tre säsonger, 56 ligamatcher och tre mål som spelare i Rödblått. Samt två rysare till kval. Här kan du se intervjun direkt efter slutsignal i hans absolut sista match – kvalmatchen mot Mjällby.

ÖIS välkomnar Fredrik i sin nya roll och ser fram emot nästkommande säsong 2018.

 

Missa inte!

Fyll vår tröja med kärlek

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår nya webshop Store 1887

ÖIS julkalender – Samtliga auktioner

 

Text: Johan Velagic