Nyheter


Fredrik Björck lämnar ÖIS Fotboll

Assisterande tränaren Fredrik Björck lämnar ÖIS Fotboll. Efter tre säsonger i Sällskapet som spelare och en säsong i ledarstaben kliver nu Björck åt sidan för att satsa på sin civila karriär.

Inför säsongen 2015 anslöt Fredrik Björck till ÖIS i Division 1. Under första året var han med och tog upp ÖIS till Superettan igen och spelade sedan ytterligare två säsonger i landets näst högsta serie.

Den dramatiska kvalmatchen hemma mot Mjällby AIF hösten 2017 satte punkt för en lång och framgångsrik spelarkarriär. Under sin karriär spelade Björck i Allsvenskan med fem olika klubbar och representerade även Esbjerg och Tromsö i Danmark respektive Norges högstaligor.

I ÖIS blev det tre säsonger som spelare. Totalt anteckandes mittbacken för 56 seriematcher och tre mål i den rödblåa dressen.

Efter att ha lagt skorna på hyllan klev han direkt in i ledarstaben som assisterande tränare till fjolårssäsongen. Tillsammans med huvudtränare Thomas Askebrand och övriga ledarstaben ledde han ÖIS till klubbens bästa säsong på ett decennium.

Nu står det klart att 39-åringen lämnar ÖIS för att istället satsa på sin civila karriär.

Fredrik Björck
– Först och främst vill jag tacka alla spelare och ledare som jag jobbat med under min tid i klubben, det har varit ett rent nöje! Att klubben är på rätt väg tillbaka till sin rätta plats är jag helt övertygad om. Jag kommer att följa den från läktaren, soffan eller var jag än kommer befinna mig. Klubben har fått en alldeles speciell plats i mitt hjärta, och jag är stolt att få ha varit en del av den! Till alla er på kansliet som varje dag jobbar för att föra klubben framåt, till våra fantastiska sponsorer och ni som jobbar ideellt kring matcher och annat: RESPEKT! Ni är helt grymma, vi klarar det inte utan er!
Till sist våra supportrar, vare sig ni gör tifon, sjunger eller stöttar i er ensamhet… Ett STORT TACK för att jag har fått bära ert vackra klubbmärke! Jag kommer aldrig glömma er. En enda känsla. Amor et fides.

Niklas Allbäck, klubbchef ÖIS
– Först och främst vill jag tacka Fredrik för hans fantastiska arbete, engagemang och kärlek som han har visat klubben de sista fyra åren. Fredrik har sedan dag ett varit ett riktigt proffs på alla sätt och en oerhört god ambassadör för vårt Sällskap. Det är med stor ledsamhet att vi nu går skilda vägar. Samtidigt har jag också full respekt för Fredriks beslut att gå vidare med nya utmaningar och önskar honom stort lycka till med detta. Förhoppningsvis är det inte sista gången Fredrik ingår i ÖIS organisation på ett eller annat sätt. Arbetet med att hitta en ersättare till Fredrik startar direkt och vi hoppas kunna presentera något inom det närmsta.

ÖIS Fotboll vill rikta ett stort tack till Fredrik för alla hans insatser både på och utanför plan. Klubben önskar honom även stort lycka till i framtiden.

En avtackning av Fredrik kommer att ske på Gamla Ullevi senare i år när säsongen väl är igång.

Missa inte!

Årskort 2019 – Upplev ÖIS på plats nästa år

Klä dig varmt – Kolla in vår webshop Store 1887

Läs om ÖIS nyförvärv 2019