Nyheter


Halldor “Donni” Sigurdsson ny huvudansvarig för U17

ÖIS Fotboll är mycket glada att kunna välkomna Halldor “Donni” Sigurdsson till föreningen som ny huvudansvarig för U17 på herrsidan.

“Donni” har en gedigen karriär bakom sig på Island och har spenderat de senaste åren i KA från den lilla staden Akureyri på norra Island. Han har under de senaste åren tränat föreningens damlag där man bland annat vunnit ligan och ställts mot Wolfsburg i Champions League.

Under de två senaste säsongerna har han också varit en del av ledarstaben i föreningens herrlag som förra året landade på en femteplats i den isländska högstaligan.

Donni har också en diger akademisk bakgrund med såväl en kandidatexamen i idrottsvetenskap som UEFA-A-licens.

I Sverige hamnade han av en slump då han och hans fru var i Göteborg på besök och hon erbjöds en tjänst som läkare och familjen beslöt sig för att ge sig ut på ett äventyr. Donni ville pröva sina vingar som tränare i en annan miljö och bestämde sig för att höra av sig till Göteborgs fyra stora föreningar.

Donni Sigurdsson:

–  Andreas (Karlsson, akademichef reds. anm.) var snabb att höra av sig. Vi träffades och höll även kontakten på telefon. Jag gillade verkligen vad han hade att säga om ÖIS och jag gillade tanken på att vara med och utveckla unga spelare. ÖIS är på väg uppåt som förening och det gjorde mig väldigt intresserad av att komma hit. Jag har ju en bred erfarenhet av både ungdomslag och seniorlag och även spelat på alla nivåer på Island. Så jag tror att  jag kan bidra med mycket erfarenhet och jag är också en väldigt entusiastisk person som har stor tro på mig själv och jag är säker på att jag kan hjälpa ÖIS bli en bättre förening, men först och främst vill jag bara hjälpa de här killarna att bli bättre spelare och nå sina mål.

 

ÖIS Fotboll hälsar Donni Sigurdsson varmt välkommen till ÖIS-gården.