Halvtid i Camp Sociedad - Örgryte Fotboll

Halvtid i Camp Sociedad

Halva veckan har gått av årets Camp Sociedad. Tre dagar fyllda av fotboll, glädje och gemenskap på ÖIS-gården är till ända. Nu återstår det två härliga avslutande dagar.

För andra året i rad anordnas Camp Sociedad på ÖIS-gården. Ett samarbete mellan Örgryte IS och den spanska La Liga-klubben Real Sociedad vars akademi fostrat spelare som Xabi Alonso och Antoine Griezmann. Klubbens akademi räknas som en av Europas allra bästa och denna vecka finns delar av Sociedads akademi-team på plats i Göteborg. På ÖIS-gården närmare bestämt.

– Vi har blivit väldigt varmt välkomnade av ÖIS. Det är alltid någon som öppnar dörren för dig här och gör att du känner dig välkommen. Sen är det många barn och ungdomar som är med vilket är kul, men också svårt att organisera. Men allt har funkat jättebra hittills, allt är bra organiserat, säger sportchefen för Real Sociedads akademi Michel Badiola Olaizola.

Årets Camp Sociedad inleddes i måndags med över 170 barn och ungdomar anmälda i olika åldrar. Allt från 7-15 år. På fredags avslutas campen som innehåller träningar och föreläsningar av instruktörer från både ÖIS och Real Sociedad.

– Det är en väldigt bra camp där vi mixar våra spanska influenser med svenska influenser. Vi lär oss varandras kultur och hur vi tränar. Vi har liknande filosofi och syn på hur fotboll ska spelas. Jag är jättenöjd med veckan så här långt. Det är en fin erfarenhet och alla som är här lär oss saker och utvecklas varje dag, säger koordinatorn och före detta La Liga-spelaren Inigo Diaz de Cerio.

Som sagt, två dagar kvar av Camp Sociedad för i år. Sväng gärna förbi ÖIS-gården, köp dig något gott i kiosken och kika runt lite. Välkommen in i gemenskapen.

Här kommer lite bilder från veckan så här långt.

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn