Nyheter


Hammar: ”Får blicka framåt tillsammans”

19 juni 2017

Här är mittbacken Johan Hammars syn på gårdagens plump mot Norrby IF. Kaptenen trycker på att det är viktigt att blicka framåt. Ny match spelas redan på torsdag 22 juni.

Vad är dina intryck så här direkt efter 1-5 borta mot Norrby IF?
– Det är hemskt dåligt. Vi börjar bra första 15 minuterna. Sen få de in ett slumpmål och efter det fallerar vi fullständigt. Vi uppträder på ett riktigt nonchalant sätt och det är inte okej någonstans. Det är för dåligt, säger Johan Hammar.

Vad tror du att det beror på?
– Jag vet inte, vi förbereder oss på samma sätt som vi gör med alla matcher. Vi vet att vi är inne i en bra fas och ligger bra till i tabellen. Sen kastar vi bort sådana här matcher och det måste vi jobba bort.

Ja, senast var den en riktigt bra första halvlek mot Dalkurd, årets bästa kanske. Nu blev det ett bottennapp mot Norrby. Hur kan det bli så?
– Det är svårt att sätta fingret på det. Först och främst handlar det om en inställningsfråga. Och inställningen har vi inte alls ute på planen. Det är alldeles för höga toppar och för djupa dalar just nu. Det måste vi få bort snabbt om vi vill fortsätta att haka på där uppe.

Hur tyckte du att det såg ut i backlinjen?
– Nej, det var inget bra. Vi släpper in fem mål så det var inte bra.

Efter matchen gick ni fram till klacken. Vad sades där?
– De vill få ut sin frustration mot oss och självklart förtjänar vi inte några leende eller applåder egentligen. Vi visar att vi bryr oss för det gör vi även om vi gör en riktig skitmatch. Vi får blicka framåt tillsammans för det kommer trots allt nya matcher även om denna är riktigt, riktigt, sur.

 

Biljetter till vårsäsongens sista match: Örgryte IS – Degerfors IF 22 juni

 

Text: Johan Velagic