Nyheter


Hammar: ”Känns som vi förlorar två poäng”

16 oktober 2017

För andra matchen i rad nickade Johan Hammar in en hörna. Kaptenens mål räckte än en gång till en poäng. Denna gång blev det 1-1 mot Gefle i Enkronasmatchen.

1-1 hemma mot Gefle på Gamla Ullevi. Är du nöjd med ett poäng eller borde det kanske ha varit tre poäng, eller vad säger du?
– Det känns som att vi förlorar två poäng i dag mer än att vi vinner ett. Vi har lägen, men saknar den där lilla skärpan bara. Det var en sådan dag i dag, säger Johan Hammar.

För egen del då. Mål för andra matchen i rad. Ett till nickmål på en ny hörna.
– Ja, det känns skönt. Sebastian (Carlsen) har lagt bra bollar och vi har synkat bra i omklädningsrummet innan matcherna, han vet vilken yta jag vill ha bollarna i och han sätter dem där. Jag försöker att göra mitt bästa när de kommer dit, säger Hammar.

Och på läktarna, med Enkronasmatchen. Det var hyfsat välfyllt ändå, vad säger du om stödet?
– Jätteviktigt. Det är kul att det kommer så mycket folk. Vi var nästan uppe mot fem (tusen) i dag (4 856 åskådare). Det hjälper klubben oerhört mycket med intäkter. Det är jätteviktigt för ÖIS så det tackar vi för.

Nu återstår det tre omgångar och det är fyra poäng ner till kvalplats. Hur ser du på avslutningen av säsongen?
– Vi fortsätter bara. Vi har tagit oss an den här utmaningen nu på ett bra sätt de senaste matcherna och har plockat poäng i sex raka matcher nu. Det känns ändå positivt. Även om det känns tungt just i dag så känns det ändå positivt.

 

Biljetter till nästa match borta mot Varbergs BoIS 21 oktober

 

Text: Johan Velagic