Nyheter


Hammar: ”Sista 20 minuterna går de på knäna”

19 mars 2017

Klassiska Östers IF blev för svåra i lördagens träningsmatch på ÖIS-gården. Smålänningarna vann med 2-1. Trots förlusten fanns det ändå saker att ta med sig menar lagkapten Johan Hammar.

Uddamålsförlust mot Östers IF. Hur var din bild av matchen?
– Vi når inte upp till vår standard riktigt i första halvlek. Vi tappar boll centralt och åker på omställningar. Så gör de sitt mål också. Andra halvlek tycker jag att vi hittar tillbaka till samma energi och flow som vi hade mot Kalmar. Andra halvlek tycker jag var bra, säger Johan Hammar.

Ja, det kändes som att ni skapade ett visst tryck i andra halvlek efter reduceringen. Stämmer det?
– Ja, sista 20 minuterna går de på knäna, Öster. Vi trycker ner dem ordentligt och det är anfall på anfall och Emil (Skogh) hittar några avslut. Jacob (Ericsson) hittar något inlägg så vi kanske skulle ha gjort något mål till, men andra halvlek kändes bra.

Så det finns ändå delar att plocka med sig från den här matchen, eller?
– Ja, absolut. Det är skitmål vi släpper in och det måste vi sudda ut innan serien börjar, men annars tycker jag att det finns många grejer att ta med sig från matchen.

Och för egen del, hur kändes det därute?
– Det kändes bra. Jag börjar komma in i bra matchform nu. Det är lite slarvigt i passningsspelet i början kanske, men positionsmässigt kändes det okej och andra halvlek kändes riktigt bra.

Följ ÖIS 2017 – Köp årskort!

Text: Johan Velagic