Nyheter


Hammar: ”Ska spela en positiv fotboll”

3 augusti 2017

Lagkapten Johan Hammar var tillbaka senast mot Norrby efter magsjukan. Trots en liten förkylningen hoppas han på spel i morgondagens match mot Degerfors.

Du missade uppstarten av serien mot Helsingborg, men var tillbaka i vinstmatchen mot Norrby. Hur är hälsan?
– Nu börjar den bli bra. Det var lite tveksamt mot Norrby också, men nu börjar det att kännas bättre igen och det är skönt, säger Johan Hammar.

Du spelade matchen tillsammans med Petter Björlund. Hur tycker du att det funkade?
– Det funkar bra. Det var vår första match och vi tar tre poäng vilket var det absolut viktigaste. Sen kommer det att bara bli bättre och bättre under hösten. Det är kul för honom att han fick göra mål också, säger Hammar.

Vad säger du om de tre nyförvärven som har kommit in i ÖIS nu under sommaren?
– Det är jättekul att de kommer in och gör det så bra allihopa. Albin (Skoglund) var kanske en av våra bästa på plan i senaste matchen. Hakeem (Araba) kommer in och gör en assist och Petter (Björlund) gör mål. Det är jättekul att de kommer in och gör det så bra.

I morgon är det dags för en ny match. Degerfors borta. Senast blev det en 1-2-förlust i vårsäsongsavslutningen. Hur ska ÖIS spela nu för att det inte ska bli samma utfall?
– Vi gjorde en ganska bra hemmamatch där ändå. Vi skapade mycket lägen, men skillnaden var att de satte sina få lägen de hade och vi missade alla våra lägen. Annars är det en positiv känsla i gruppen och vi ska upp och sätta tryck på de direkt och spela en positiv fotboll.

 

Biljetter till Degerfors IF – Örgryte IS

 

Text: Johan Velagic