Nyheter


Hammar: ”Vi vet att vi är starka hemma”

29 april 2017

På måndag är det dags för en ny efterlängtad hemmamatch. Debaclet i Trelleborg är lagt bakom sig och nu ligger all fokus på Östers IF. Kapten Hammar tror stenhårt på en tredje raka hemmaseger.

Det blev ett mindre smickrande resultat senast, om man uttrycker det milt. Hur var det att spela matchen?
– Det var såklart oerhört tungt. Det var en dålig match av oss på alla plan. Vi kommer inte alls upp i standard och går ner oss ordentligt på slutet. Det finns inga undanflykter för den. Det är bara att lära oss att inte göra så igen helt enkelt. Släppa den matchen nu och se framåt. Det är det viktigaste, säger Johan Hammar.

Precis, hur har veckan sett ut? Hur har ni gått vidare?
– Vi har gjort videoanalysen som vanligt på matchen. Pratat om hur vi fallerar sista kvarten och hur vi ska få bort det. Även hur vi ska agera i vissa situationer. Vi har släppt det i gruppen nu och ser fram emot nästa match.

Och nästa match är mot Östers IF på Gamla Ullevi. Där har det blivit två raka hemmasegrar, hur ser du på chanserna till en tredje raka hemmaseger?
– Det känns som att det är mycket goda chanser. Vi mötte dem på försäsongen och gjorde en riktigt bra match, tyvärr förlorade vi den matchen. Men det ska vi inte göra på måndag. Vi vet att vi är starka hemma. Det är bara ut och köra och se vad som händer.

Som sagt möttes ni under försäsongen. Vad är din bild av Östers IF?
– Ett kontringsstarkt lag som är bra organiserade defensivt. Det gäller för oss att hitta nycklar och komma igenom det.

 

Biljetter till Örgryte IS – Östers IF.

Biljetter till Originalderbyt 11 maj!

 

Text: Johan Velagic