Nyheter


Här är ÖIS eSport 2019/2020

ÖIS eSport har gjort klart med två nya spelare i Oliver Uttgren och William Berg. Duon ansluter från J-Södra. Jimmy Ekström är kvar från premiärsäsongen och är även lagkapten. Det är trion som kommer att representera ÖIS i eAllsvenskan 2019/2020.

Jimmy ”Justekeles” Ekström är 27 år och var med och spelade för ÖIS under den historiska premiärsäsongen av eAllsvenskan tidigare i år. Nu fortsätter han i klubben och blir dessutom lagkapten.

– Det är en rutinerad spelare med stort taktiskt kunnande och har ett stabilt försvarsspel, säger coach David Krantz.

De övriga två spelarna i ÖIS eSport är två nyförvärv. Oliver ”Oliboli” Uttgren och William ”Dejex” Berg värvas från J-Södra som de tog till semifinal i eAllsvenskan tidigare i år.

– Det känns fantastiskt att skriva på för en så historisk och anrik klubb som ÖIS. Efter att ha sett ÖIS organisation under förra året så känns det bra representera en klubb som ger oss de bästa förutsättningarna för att lyckas. Känslan är att vi har en väldigt jämn trupp där konkurrensen kommer pusha samtliga att spela bättre både online och i eAllsvenskan, säger duon.

Oliver ”Oliboli” Uttgren är 19 år gammal och vann Gothia eCup på Fifa 18. Han var även med och tog J-Södra till semifinal i eAllsvenskan tidigare i år.

– Oliver är en otrolig offensiv kraft. Han är en av Sveriges bästa offensivt sett. Han är bra på att bryta och ändra matchbilder, säger David Krantz.

William ”Dejex” Berg är 21 år gammal och vann Gothia eCup på Fifa 19 i somras. Han var som bekant även med och tog J-Södra till semifinal i eAllsvenskan.

– William är den mest balanserade av spelarna. Han är väldigt allround, spelar med ett stort tålamod och har ett stabilt försvarsspel, säger David Krantz.

För ÖIS del slutade premiärsäsongen i eAllsvenskan redan efter grundserien då laget inte nådde slutspelet. Nu är däremot siktet inställt högre.

– Vi lärde oss mycket under första säsongen. Det var kul att vara en del av ligan och vara med och bygga upp något nytt. Sen var det sportsliga resultatet underkänt. Vi är tillbaka med en stor revanschlusta och tanken är att vi ska vara slagkraftiga och slåss om titlarna i varje tävling vi ställer upp i. Sen ska vi även se till att vi har jäkligt roligt ihop, säger Krantz.

ÖIS hälsar Oliver Uttgren och William Berg välkomna till det vackraste av Sällskap. Samtidigt passar vi på att tacka både Eric ”ErikEssien” Wallander och Anders ”Nejderz” Adolfsson.

» Mer om ÖIS eSport

Missa inte!

» Biljetter ÖIS – Dalkurd FF

» Säkra din plats till ÖIS-galan 23 november

» ÖIS Member – En ny digital plattform för ÖIS:are