Nyheter


Här är vår lagkapten 2017

16 februari 2017

På söndag är det äntligen dags för årets första tävlingsmatch med match mot IFK Norrköping i Svenska Cupen. I dag utsågs ÖIS lagkapten för säsongen 2017. ÖISplay fick en pratstund med vår färska kapten.

ÖIS lagkapten 2017, hur låter det?
– Det låter bra. Jag är jätteärad att få det här uppdraget och ser fram emot säsongen, ännu mer nu, säger ÖIS nya lagkapten Johan Hammar.

Hur fick du reda på att du skulle vara lagkapten?
– Jag pratade med (Marcus) Lantz förra veckan. Han satte sig ner med mig helt enkelt hur jag skulle känna inför att vara lagkapten 2017. Han sa att jag inte behövde svara nu, men det fanns inget att tveka på så jag svarade ja direkt. Och nu i dag (torsdag) tog vi det med gruppen. Det känns jättebra.

Hur tycker du att en bra ledare ska vara?
– Jag hade en bra ledare i Malmö som jag såg upp till mycket i Markus Rosenberg. Jag kan lära mig mycket av hur han var som kapten. Han var fair mot alla och försökte driva laget framåt under matcherna är väl det absolut viktigaste. Det är trots allt resultaten som är det viktigaste för föreningen.

Hur är det att få uppdraget att bära bindeln för Sveriges äldsta fotbollsklubb, 130 år i år, som 22-åring?
– Det är självklart jättestort. Jag är jättetacksam för den här möjligheten. Det är många stora spelare i svensk fotboll som varit kaptener för ÖIS under deras storhetstider. Det är jättestort.

Tankar inför första matchen som lagkapten mot IFK Norrköping?
– Det ska bli kul. Vi försöker svetsa ihop laget och truppen nu inför säsongen och det är perfekt med cupmatcher mot allsvenskt motstånd för där får vi verkligen bekänna färg ordentligt. Det kommer att bli tufft, men vi ser fram emot det.

Mittbacken Johan Hammar blir alltså ÖIS lagkapten 2017. Vice lagkapten för i år blir Johan Elmander.

Följ ÖIS 2017 – Köp årskort!

 

Text: Johan Velagic