Nyheter


Härlig revansch mot Trelleborg – Nytt drömmål av Skoglund

26 september 2017

GAMLA ULLEVI. En skön revansch från i våras och tre ytterst viktiga poäng. Dawitmatchen mot Trelleborgs FF slutade med en skön 2-0-seger. Albin Skoglund gjorde ett nytt drömmål och William Atashkadeh sitt tredje mål på lika många matcher.

Efter att ÖIS-spelarna äntrat planen i Dawittröjor och en banderoll med texten ”ÖIS välkomnar Dawit Isaak till Gamla Ullevi” blåstes den årliga Dawitmatchen igång.

Det var en händelsefattig första halvlek publiken på Gamla Ullevi bjöds på. Mattias Håkansson hade ett bra läge precis i upptakten. Stojan Lukic var på tårna och kunde rädda och även snappa upp den lilla returen som uppstod.

Bollinnehavet var jämnt och målchanserna var få. I slutet av halvleken dansade Jacob Ericsson sig förbi två motståndare och slog ett fint inlägg. Albin Skoglund mötte med pannan, men nicken gick över. 0-0 efter de första 45 minuterna.

Knappa kvarten in i andra halvlek kom det förlösande ledningsmålet för ÖIS. Daniel Paulson drev med bollen och slog en helt underbar ytter över till andra sidan. Albin Skoglund tog emot, vek inåt och drog till. Stenhårt rätt upp i krysset, otagbart för Marko Johansson i skåningarnas mål. Ett väldigt vackert fotbollsmål som betydde 1-0 efter 57 minuter.

Bara minuter senare hade Hakeem Araba ett jätteskott. Engelsmannen dundrade iväg ett skott mot ena krysset, men Johansson i målet stod för en fin räddning.

ÖIS var inne i en fin period i matchen och fick även utdelning för det. I den 66:e minuten kom 2-0 genom William Atashkadeh. Anfallaren snappade upp ett felpass och kunde enkelt öka på ledningen genom att skicka in bollen nere i bortre hörnet. Atashkadehs tredje mål på de tre senaste matcherna.

ÖIS kontrollerade resten av matchen och vann med 2-0. En skön revansch från matchen nere i Skåne i våras då Trelleborg vann med smått osannolika 6-0. I och med vinsten klättrar ÖIS två placeringar i tabellen. Både Gais och Varberg passeras. ÖIS ligger numera nia i serien med fem omgångar kvar av säsongen.

Närmast väntar en bortamatch mot ett nytt kvaljagande lag, nämligen Östers IF. Redan på lördag 30 september spelas matchen i Växjö.

 

Örgryte IS – Trelleborgs FF 2-0
59´  1-0 Albin Skoglund
66´  2-0 William Atashkadeh

Så startade ÖIS
1 Stojan Lukic
29 Danny Ervik – 5 Johan Hammar (K) – 6 Hannes Sahlin – 18 Jacob Ericsson
14 Daniel Paulson – 20 Sebastian Carlsen – 19 Rasmus Bozic – 9 Albin Skoglund
11 William Atashkadeh –10 Hakeem Araba

Avbytare
12 Kristoffer Björk, 2 David Johansson, 21 Tommie Veljovic, 7 Daniel Sliper, 17 Emil Skogh, 22 Martin Mutumba, 25 Mohamed Said.

Dagens publiksiffra: 1 745.

 

Läs mer om matchen

GP: 1, 2, 3.

Fotbollskanalen

GT

 

Text: Johan Velagic