Nyheter


Hjalmar Bäckström och Tim Stolt Hermansson kallade till landslagsläger

20 juni 2017

ÖIS akademi skördar nya framgångar. Målvakten Hjalmar Bäckström och mittfältaren Tim Stolt Hermansson har blivit kallade till P17/00 landslagsläger på Bosön.

Tillförordnade förbundskaptenen Hans Wildow har kallat 68 spelare födda 2000 till ett läger på Bosön. Med i den stora truppen finns två ÖIS:are genom målvakten Hjalmar Bäckström och mittfältaren Tim Stolt Hermansson.

Hjalmar Bäckström anslöt inför i år från Mölnlycke IF och spelar som målvakt. Mestadels står han i U17 Allsvenskan, men har även en del framträdande i U19-laget i år. Under försäsongen var han med i truppen mot både Halmstads BK och Vänersborgs FK i svenska cupen. Landslagsuttagningen är hans första.

Tim Stolt Hermansson är den andra ÖIS-spelaren i den svenska truppen. Han anslöt också till ÖIS inför i år, från Ytterby IS. Mittfältaren trivs bäst centralt, men kan även spela på kanterna. Till vardags lirar han i ÖIS U19-lag, men har även varit med i A-truppen i superettan vid fem tillfällen den här säsongen. Till skillnad från Bäckström har Stolt Hermansson flera landslagsläger på sitt konto, men ännu inga landskamper.

Lägret hålls på Bosön 9-14 juli. Spelarna kommer där att träna, få föreläsningar och spela internmatcher.

ÖIS säger grattis till både Hjalmar och Tim. Stort lycka till på lägret!

 

Text: Johan Velagic