Hjalmar Bäckström och Tim Stolt Hermansson kallade till landslagsläger - Örgryte Fotboll

Hjalmar Bäckström och Tim Stolt Hermansson kallade till landslagsläger

ÖIS akademi skördar nya framgångar. Målvakten Hjalmar Bäckström och mittfältaren Tim Stolt Hermansson har blivit kallade till P17/00 landslagsläger på Bosön.

Tillförordnade förbundskaptenen Hans Wildow har kallat 68 spelare födda 2000 till ett läger på Bosön. Med i den stora truppen finns två ÖIS:are genom målvakten Hjalmar Bäckström och mittfältaren Tim Stolt Hermansson.

Hjalmar Bäckström anslöt inför i år från Mölnlycke IF och spelar som målvakt. Mestadels står han i U17 Allsvenskan, men har även en del framträdande i U19-laget i år. Under försäsongen var han med i truppen mot både Halmstads BK och Vänersborgs FK i svenska cupen. Landslagsuttagningen är hans första.

Tim Stolt Hermansson är den andra ÖIS-spelaren i den svenska truppen. Han anslöt också till ÖIS inför i år, från Ytterby IS. Mittfältaren trivs bäst centralt, men kan även spela på kanterna. Till vardags lirar han i ÖIS U19-lag, men har även varit med i A-truppen i superettan vid fem tillfällen den här säsongen. Till skillnad från Bäckström har Stolt Hermansson flera landslagsläger på sitt konto, men ännu inga landskamper.

Lägret hålls på Bosön 9-14 juli. Spelarna kommer där att träna, få föreläsningar och spela internmatcher.

ÖIS säger grattis till både Hjalmar och Tim. Stort lycka till på lägret!

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn