HJÄRTEFRÅGOR

Grundaren av vårt kära idrottssällskap, Wilhelm Friberg, var mån om att se till även de som hade mindre gott ställt eller på annat sätt var i nöd hade det bra. Att ge stöd och ställa upp för andra är något som ÖIS värnar högt. ÖIS engagerar sig i följande hjärtefrågor.

Free Dawit

Dawit Isaak är en svensk-eritreansk journalist som sitter fängslad i Eritrea utan rättegång sedan 2001. Dawit fängslad utan rättegång och utan kontakt med omvärlden.

Genom Dawits bror, Esayas Isak, fick ÖIS kontakt med föreningen Free Dawit, som jobbar för att frige Dawit. ÖIS blev direkt väldigt engagerade i frågan och har sedan dess kämpat tillsammans med Free Dawit för att frige Dawit.

MOD

Mer organdonation är en organisation som kämpar för alla som står på väntelistan för en organtransplantation i Sverige. ÖIS har tillsammans med MOD skapat ett organdonationskort där kärleken till ÖIS kommer att leva vidare efter döden. När du som ÖIS:are skriver blir medlem i ÖIS Fotboll får du hem ett donationskort med sällskapets färger som visar att du är en potentiell organdonator.

Friends

Friends är en icke-vinstdrivande organisation vars uppdrag är att stoppa mobbning. Visionen för både Friends och ÖIS är ett samhälle där barn och ungdomar växer upp i trygghet och jämlikhet. Friends utbildar ÖIS ledare och spelare i hur man motverkar mobbning och hur man istället kan bidra till ett mer jämlikt samhälle.

ÖIS mot cancer

Kanslichefen Christian John blev sämre under året och gick bort 29 oktober 2014 i bukspottscancer. Christian, precis som många andra, förtjänar att vi tillsammans bidrar till ut-veckling av cancerforskningen. Under en seriespelsmatch i oktober kommer ÖIS även att ha en insamling på plats på Gamla Ullevi där vi med gemensamma krafter kan bidra för att fler ska få chansen att överleva cancern.

Tillsammansskapet

Örgryte Fotboll är med i Tillsammans för Mölndal som arbetar för en större sammanhållning och gemenskap i Mölndal. Klubben vill vara med och arbeta för ett samhälle där vi kan leva tillsammans på lika villkor mot rasism och högerextremism.

West Pride

Örgryte Fotboll står bakom dessa värderingar och visar sitt stöd genom att delta i Pride tåget med såväl spelare som supportrar. Precis som West Pride så vill vi uppmuntra till ett öppet samhällsklimat som motverkar fördomar och diskriminering på grund av sexuell läggning, könsidentitet och/eller -uttryck