Nyheter


Igor Krulj ny sportchef för ÖIS Fotboll

ÖIS Fotboll kan i dag torsdag presentera Igor Krulj som klubbens nya sportchef. 31-åringen är tillsvidareanställd och tillträder sin tjänst i mitten av november.

I somras meddelade ÖIS att en sportchef skulle tillsättas. Nu står det klart att Igor Krulj går in i rollen som ÖIS Fotbolls sportchef.

– Först och främst är det väldigt hedrande att få tillhöra en så anrik förening som ÖIS och dela klubbens värderingar. Sen är det en spännande situation att komma in i. ÖIS har under de senaste säsongerna tagit steg framåt och klamrat sig fast i toppen av Superettan. Nu ska vi se hur vi kan ta nästa steg tillsammans, säger nytillträdde sportchefen Igor Krulj.

Efter en spelarkarriär som avslutades i förtid på grund av en korsbandsskada fortsatte Krulj sin fotbollskarriär som tränare. Senast var han huvudtränare i Halmstads BK som då hade den näst yngsta truppen i Superettan. Trots sin ålder på 31 år har Krulj även hunnit med att ta en examen i ekonomi.

– Vi får in en profil som har varit nere på fotbollsplan och väldigt nära seniorfotboll både som spelare, assisterande tränare och chefstränare i Superettan och Allsvenskan. Vi får in en analytisk förmåga med den erfarenheten han har. Han har ett gott öga för talanger vilket man ser på Halmstads trupp som i dag är väldigt ung och lovande, något som Igor var med och formade. Vi får samtidigt ett väldigt bra bollplank till tränarstaben nästa år. Samtidigt vet han vad som krävs av de unga spelarna för att ta sig upp till a-laget. Tittar vi på vårt strategiarbete där vi vill implementera fler talanger i a-laget kommer Igor ha en väldigt central roll i den frågan. Med tanke på hans unga ålder har han hunnit med många saker, hans utbildning i ekonomi kommer vara nyttig när han ska vara med och sätta budgeten för a-laget. De bitarna ihop gör han väldigt intressant, säger styrelseledamoten George Mourad.

I dag torsdag blev de sista detaljerna klara och Igor Krulj skrev på en tillsvidareanställning med ÖIS. Han tillträder sin tjänst som sportchef i mitten av november.

Vi hälsar Igor Krulj varmt välkommen till ÖIS Fotboll!

Fakta
Namn:
Igor Krulj
Född: 19 augusti 1988
Klubbar som spelare: IF Leikin, Halmstads BK, Ängelholms FF, SV Wilhelmshaven (Tyskland), Qviding FIF
Klubbar som tränare: Varbergs BoIS (assisterande). Tvååkers IF, Halmstads BK

En längre intervju med ÖIS nya sportchef kommer inom kort.

Missa inte!

» Längre intervju med Igor Krulj

» Säkra din plats till ÖIS-galan 23 november

» ÖIS Member – En ny digital plattform för ÖIS:are