Nyheter


Inför årsmötet 14 mars – Valberedningsförslag

7 mars 2017

Presentation av Valberedningens nomineringar. Årsmötet hålls tisdagen 14 mars på Ullevi Lounge.

Joacim Nordh (Ordförande, 1 år)
Har varit styrelsens ordförande under det senaste året. Föreslås få förnyat förtroende ytterligare ett år.

Henrik Peterson (Ordinarie ledamot, fyllnadsval 1 år)
Känd sedan tidigare och ÖISare sen barnsben. Har suttit i fotbollsstyrelsen sedan 2011. De senaste två åren har hans styrelseuppgifter varit ungdomsfrågor, vilket också inneburit ett tätt samarbete med akademiansvarige Niklas Allbäck.

Kristofer Allbäck (Ordinarie ledamot, fyllnadsval 1 år)
Är ÖISare sen födseln och brinner starkt för klubben. Vill vara med och aktivt bidra till den återuppbyggnad som påbörjats och nå målet att vara tillbaka i Allsvenskan. Det kommer krävas hårt jobb från alla håll för att bibehålla en försiktigt positiv ekonomisk utveckling.
Kristofer har en kandidatexamen i Marknadsföring & Ekonomi från Johnson & Wales University i Providence, USA. Har därefter arbetat med bokföring och ekonomi i USA, Schweiz, Dubai och nu Sverige. Tidigare som ekonomiansvarig för bolag inom EF koncernern i Schweiz, Hong Kong samt Dubai och idag som Controller för Product & Supply Chain Division på FlexLink AB i Göteborg där han sitter i ledningsgruppen.

Malin Berglie (Ordinarie ledamot, 2 år)
Malin Berglie arbetar som advokat på Rosengrens Advokatbyrå i Göteborg. Hon är till största del verksam inom avtals- och lokalhyresrätt och arbetar mestadels med små och medelstora ägarledda bolag som kunder. Efter att ha avlagt sin juristexamen vid Göteborgs Universitet har Malin varit verksam som jurist i tio år och har, utöver nuvarande tjänst, även arbetat som jurist på Advokatfirman Delphi och vid Högskolan i Borås.

Jan-Eric Lien (Ordinarie ledamot, 2 år)
Jan-Eric Lien 51 år. Född i Stockholm och flyttade till Göteborg 1978.
Har 20 års erfarenhet från ledarskap, främst från fotbollen både inom bredd och elit. Senaste tränaruppdrag inom fotbollen som huvudansvarig tränare i IK Oddevold 2009–2014 med en kvalplats till Superettan som bästa resultat.
Jan-Eric har Svenska Fotbollförbundets högsta tränarutbildning, UEFA Pro License och har sedan 1999 varit anlitad av Göteborgs Fotbollförbund i utbildning av fotbollstränare.
Dessutom NIU instruktör på Uddevalla Elitidrottsgymnasium med ansvar för gymnasiets fotbollsutbildning i teori och praktik. Har även gjort vetenskapliga analyser inom fotbolls- och näringsfysiologi.
Har över huvud taget ett stort idrottsintresse och har varit aktiv både inom elitfotboll och elittennis, och har bl a 2015-2016 varit anlitad som expertkommentator på Sveriges radios websändningar i Allsvenskan.
Sonen är Superöisare och står i klacken, och Jan-Eric har själv följt Sällskapet lite extra sedan Allan Kuhns dagar då de två bodde grannar. Trots det är förhoppningen att Jan-Eric också skall kunna tillföra ett värdefullt utifrånperspektiv. Har som sagts gedigen erfarenhet inom fotbollen där långsiktig verksamhetsplanering, dokumentation och information varit en viktig del.

Jesper Lunnevi (Ordinarie ledamot, 2 år)
Jesper är 29 år och jobbar som kundservicechef inom logistik och grossistförsäljning av sjukvårdsartiklar. Har varit aktiv ÖISare sedan 1997 och under kortare perioder ingått i ÖIS Svenskafansredaktion och skrivit sporadiskt för Sambadefensiv. Tror på medlemskraft, föreningsdemokrati och aktivt supportskap.

Fredrik Jerlov (Ordinarie ledamot, 2 år)
Fredrik Jerlov, 53, har jobbat med kommunikation hela sin karriär och är ÖISare sen barnsben. Sedan många år driver Fredrik reklambyrå i Göteborg, han är också politiskt engagerad och sitter i styrelsen för bland annat Liseberg. Det rödblå hjärtat fick Fredrik tidigt, pappa Bengt var styrelsens ordförande några år på 70-talet och sedan dess är det Lirarnas Lag som gäller.

Caroline Albinsson (Suppleant, 1 år)
32 år, uppvuxen i Onsala och nyligen återinflyttad Kungsbackabo. Jobbar sedan ett antal år som controller på ett kommunalt bolag.
Carolines relation med ÖIS inleddes 2003 när hon blev bjuden på en dejt på vårderbyt. Matchen gick tyvärr inte så bra men hon behöll både laget och killen.
Har en kort ungdomskarriär på handbollsplanen bakom sig men har sedan dess hållit sig på läktaren när det kommer till lagsport.

Sedan tidigare sitter både Dan Jonsson och Roland Hanzén kvar i styrelsen. Duon går nu in på sitt andra år.

Nu finns årsredovisningen att hämta på ÖIS-gården. Vid frågor kontakta Björn Nilsson på hans mail bjorn.nilsson@ois.se.

Vidare information om övriga handlingar kommer allteftersom.

Tisdagen 14 mars hålls årsmötet på Ullevi Lounge, Ullevi Stadium.