Nyheter


Inför Åtvidabergs FF – Örgryte IS

12 augusti 2017

Matcherna duggar tätt i augusti. På måndag bär det av till Östergötland för bortamatch mot Åtvidabergs FF. Avspark 19.00 på Kopparvallen.

Senast blev det förlust mot BP med 0-2 efter en tidig utvisning på Albin Skoglund. Utöver nyförvärvet är det ytterligare tre spelare som missar bortamatchen mot Åtvidaberg på måndag. Johan Hammar och Sebastian Carlsen drog på sig sin tredje varning var. Johan Elmander fick syna sitt sjätte gula kort för i år. Därmed är samtliga avstängda mot Åtvidaberg.

– Vi hade många spelare som låg på gränsen att om de skulle få en varning skulle de vara avstängda nästa match och det får man ta. Sen att det blir samtidigt det är inte så lyckligt på sitt sätt, men nu är situationen så. Fördelen nu är att de har nollställt sitt räkneverk så resten av hösten är sannolikheten stor att de kan vara med och spela hela tiden och inte råka ut för fler avstängningar i alla fall. Det är väl det som är positivt. Sen öppnar det alltid upp möjligheter för andra spelare att ta chansen, säger Sören Börjesson.

Motståndarna
Åtvidabergs FF slutade på en sjätteplats i superettan i fjol. Dessförinnan hade laget fyra raka säsonger i landets högsta serie. Förra året blev det bara en poäng för ÖIS mot Åtvidaberg efter 3-3 hemma på Gamla Ullevi. Borta på Kopparvallen blev det förlust med 1-3. Vårens möte klubbarna emellan på Gamla Ullevi slutade med en Rödblå vinst med 2-1.

Inför i år har Åtvidaberg bland annat tappat sin Shkodran Maholli till Häcken. Anfallaren vann Superettans skytteliga i fjol med sina 15 mål, men fick det inte att stämma på Hisingen och spelar numera i succélaget IK Sirius. Palestinske landslagsmannen Mahmoud Eid är också ett tungt tapp då han skrev på för Kalmar i höstas. Östgötarna har plockat in en del spelare, bland annat unge anfallaren Isac Lidberg från Hammarby som tidigare i sommar spelade U19-EM. Under sommarfönstret plockades även hans landslagskompis Teddy Bergqvist in. MFF:aren är en del av Sveriges gyllene 99-kull och han har redan hunnit med ett U17-EM och ett U19-EM. Annars är det en väldigt ung och talangfull trupp Roar Hansen basar över. Här finns också den första 2000-talisten att få speltid i Superettan, Adrian Petersson.

Åtvidaberg har en kämpig säsong i år och ligger för närvarande på negativ kvalplats, endast fyra poäng ner till nedflyttningsplats. Efter sommaruppehållet har laget haft det blytungt och inledde sina tre första matcher med idel förluster och svidande 1-12 i målskillnad. Senaste matchen var dock ett steg framåt då östgötarna fick med sig 0-0 borta mot topplaget Helsingborgs IF.

ÖIS senaste match
ÖIS åkte på en bitter förlust mot serieledarna BP hemma på Gamla Ullevi. Redan efter sex minuter drabbades ÖIS av en utvisning på Albin Skoglund. BP utnyttjade att laget var en man mer genom att vinna matchen med 2-0.

 

Senaste startelvorna
Örgryte IS (Förlust 0-2 mot IF Brommapojkarna)
1 Stojan Lukic
29 Danny Ervik – 16 Petter Björlund – 5 Johan Hammar (K) – 18 Jacob Ericsson
7 Daniel Sliper – 8 Andreas Östling – 20 Sebastian Carlsen – 9 Albin Skoglund
10 Hakeem Araba – 3 Johan Elmander

Åtvidabergs FF (Oavgjort 0-0 mot IK Frej Täby)
Gustav Jansson
Hampus Holmgren – Jon Birkfeldt – Johan Ramhorn – Jonathan Asp
Simon Marklund – Björn Westerblad – Lucas Öhrn – Pekka Lagerblom – Simon Helg
Teddy Bergqvist

Vad: Åtvidabergs FF – Örgryte IS
Tid: Måndag 14 augusti kl. 19.00
Plats: Kopparvallen, Åtvidaberg

 

Biljetter till Åtvidabergs FF – Örgryte IS

Om du inte kan vara på plats kan du följa matchen på vårt Twitterkonto. Där kommer vi att liverapportera från hela matchen.

För dig som inte kan se matchen på plats sänds den även via C More. Köper du matchen här går en del av intäkterna till Örgryte IS.

 

Text: Johan Velagic