INFÖR DERBYT - Örgryte Fotboll

INFÖR DERBYT

Klockan 19:00 ikväll blåser domaren igång årets sista riktiga Göteborgsderby. ÖIS tar emot Gais på Gamla Ullevi och efter 0-0 tidigare i våras så är det två lag som kommer ge allt för ta hem 3 poäng. En tuff, spännande och händelserik match är att vänta. 

ÖIS kommer till spel med flera nya ansikten – bland annat Abbas Hassan som så sent som i fredags anslöt till sällskapet och Alexis Yougouda, den nya starka centrala mittfältaren från Kamerun. Även sommarens första nyförvärv Martin Mutumba gör sitt första framträdande i ett riktigt Göteborgsderby. Om dem startar återstår att se och vad huvudtränare Marcus Lantz beslutar sig för.

För att säkerställa din plats på arenan och för att undvika köer, förköp din biljett redan nu. På morgonen var det redan över 9000 biljetter sålda. För mer information, läs på vår derbysida www.derbyt.se.

Truppen i kvällens match: 

1. Robertino Kljajic
23. Abbas Hassan

2. David Johansson
5. Johan Hammar
6. Hannes Sahlin
7. Jakob Lindström
8. Andreas Östling
9. George Mourad
10. Dardan Mustafa
11. William Atashkadeh
14. Daniel Paulson
16. Sebastian Ohlsson
17. Björn Anklev
18. Hampus Bohman
19. Rasmus Andernil Bozic
22. Martin Mutumba
24. Fredrik Björck
44. Alexis Yougouda Kada

Läs mer införtexter nedan.

GP: Hassan kan debutera i derbyt.

GT: Johan Hammar – ”Det betyder lite mer än i andra matcher”.

ÖIS: Derbyveteranen – Björn Anklev

 


#RÖTTFÖRKÄRLEKEN

Idag är ett kraftprov på såväl plan som läktare.

Östra Stå och Balders Hage har enats om att det är röd klädkod som gäller på derbyt. Detta för bästa möjliga visuella effekt på läktaren. Vi vill därför att alla ser till att införskaffa en röd tröja eller t-shirt. Som vi alla vet står det röda för kärleken och vad är viktigare i ett derby än att visa upp kärleken till sitt lag?

Givetvis gäller klädkoden alla ÖIS:are på arenan, oavsett om du står i klacken eller sitter på långsidan. Vi ska vinna den här läktarkampen tillsammans, ung som gammal, ultra som N3-kund. Tillsammans är vi ÖIS och tillsammans ska vi synas och höras!

Har du inte något rött att ta på dig går det alldeles utmärkt att införskaffa något från Balders Hage, Östra Stå eller Intersport på arenan. Såväl Balders Hage som Östra Stå har nyheter i sortimentet, men givetvis kommer det finnas röda souvenirer i alla prisklasser.

Allt för att färga vår del av arenan i dess rätta färg.

Sprid ordet i sociala medier med hashtaggen #RöttFörKärleken.

// Östra Stå & Balders Hage

 

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn