Nyheter


Inför IF Elfsborg – Örgryte IS

8 februari 2018

På lördag åker ÖIS till Borås för årets andra match. Nu är det allsvenska IF Elfsborg som står för motståndet. Avspark sker 13.00 på Borås Arena.

Årspremiären avklarades med en stabil 2-0-seger mot ett decimerat Sävedalens IF. Nu är Division 2-laget utbytt mot allsvenska IF Elfsborg som väntar på lördag.

– Det kommer nog att bli en lite annan matchbild nu jämfört mot Sävedalen. Elfsborg spelar i Allsvenskan så vi får nog förvänta oss att springa lite mer och jaga boll då de gillar att ha boll, vi får jobba mer med vårt försvarsspel. Samtidigt ska vi försöka spela vårt spel. Jobba hårt, pressa så vi kan återerövra boll och sedan jobba vidare med vårt egna spel. Vi är under uppbyggnad med ett lite annat spelsätt som vi fortfarande jobbar vidare med, säger assisterande tränare Fredrik Björck.

Motståndarna
Elfsborg som brukar slåss om medaljerna i Allsvenskan slutade på en åttonde plats i serien i fjol. I år har laget hunnit spela två träningsmatcher under deras träningsläger i Spanien. Krysset mot Sarpsborg följdes upp med en 2-0-vinst mot Brann.

Trots missräkningen med åttonde platsen i Allsvenskan i fjol fanns det spelare som imponerade. Simon Lundevall vann assistligan med sina 13 målgivande passningar. Yttern slutade dessutom tvåa i poängligan på 19 poäng. Endast två poäng och placeringar bakom hamnade Issam Jebali som smällde in tio mål förra året. Centralt på mitten fick unge Simon Olsson sitt genombrott och under januariturnén fanns Elfsborg representerade genom mittbacken Joakim Nilsson. Även nyförvärvet från J-Södra, Robert Gojani, var med under januariturnén och gjorde sin landslagsdebut. I fjol lyckades Elfsborg få hem Samuel Holmén. I år var det Stefan Ishizaki som vände hemåt. Annars präglas dagens Elfsborg av egna produkter. Det kryllar av unga Boråskillar i truppen som lyckats ta steget från akademin upp till a-laget.

ÖIS senaste match
ÖIS fick en behaglig start på 2018 när Sävedalens IF besegrades med 2-0 i årspremiären hemma på ÖIS-gården. Målen prickades in av Daniel Paulson och Emil Skogh i första halvlek inför cirka 350 härliga ÖIS:are som trotsade den bitande kylan.

Senaste startelvan
Örgryte IS (Vinst 2-0 mot Sävedalens IF)
1 Stojan Lukic
8 Jakob Lindström – 23 David Engström – 5 Anton Lans
22 Filip Almström Tähti – 27 Jens Cajuste – 9 Simon Nilsson – 18 Jacob Ericsson
14 Daniel Paulson (K) – 20 Diego Montiel
17 Emil Skogh

Vad: IF Elfsborg – Örgryte IS
Tid: Lördag 10 februari kl. 13.00
Plats: Borås Arena, Borås

För dig som inte kan se matchen på plats sänds den via C More. Vi liverapporterar även från matchen på vårt Twitterkonto.

 

Missa inte!

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår nya webshop Store 1887

Följ ÖIS på bortaplan – Beställ ditt Bortakort

 

Text: Johan Velagic